ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Çocuklarımıza doğru tarihi öğretmeliyiz!'

Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nde konuşan araştırmacı tarihçi yazar Mustafa Armağan, "Çocuklarımıza işaret fişeği olacak adamlar lazım." dedi.

11.7.2015

'Çocuklarımıza doğru tarihi öğretmeliyiz!'

Beyazıt Ramazan Sohbetleri’nde konuşan araştırmacı tarihçi yazar Mustafa Armağan, "Bize Cemil Meriç, Necip Fazıl Kısakürek, Kemal Tahir gibi işaret fişeği olacak adamlar lazım." dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın organize ettiği ve İBB Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla gerçekleşen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı artık son günlerine yaklaşırken, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde yapılan ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) katkılarıyla organize edilen Beyazıt Ramazan Sohbetleri tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan sohbetlerinde yirmi üçüncü günkü konuşmacı tarihçi araştırmacı yazar Mustafa Armağan oldu.

ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU TARİHİ ÖĞRETMELİYİZ

Konuşmasına son beş senedir Beyazıt Meydanı’nda kurulan ve Ramazan ayıyla bütünleşen kitap fuarı hakkında olumlu düşüncelerini aktararak başlayan Mustafa Armağan, yakın tarihimize dair çok çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Armağan, konuşmasında tarihle ilgili bilgi ve belgeleri yorumlarken meraklı ve sorgulayıcı olmak gerektiğini vurguladı. Başta Almanya olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Birinci Dünya savaşının yıl dönümlerinde kutlamalar yapılmasına rağmen ülkemizde Çanakkale’de yeterli olmayan etkinlikler dışında hiçbir organizasyon olmadığına dikkat çekti. “Bu milletin doğru tarihini öğrenmesinin zamanı geldi. Çocuklarımıza doğru tarihi okutmalı ve öğretmeliyiz. Bu ülkede herkesin içinde kendini hissedeceği bir tarihe ihtiyacı var. Churchill tarihte yaşanmış birçok şeyi olumlu ve olumsuz yönleriyle yazmıştır.” diyen Armağan, tarihî bilgilere ulaşmakta yaşanan sıkıntılara değindi.

Ayasofya’nın açılması gerektiğini sözlerine ekleyen Mustafa Armağan, Sultan İkinci Abdülhamit’ten günümüze kadar yakın tarihimize ışık tutacak belgelerle sıra dışı tahlillerde bulundu. Mehmet Akif Ersoy, Kemal Tahir, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç gibi edebiyat tarihine ismini yazdırmış ünlü simalardan da bahseden Armağan, Kemal Tahir’in sosyalist bir düşünceye sahip olmasına rağmen tarihe bakış açısını ortaya koyan ibretlik itiraflarının günümüz insanına örnek olması gerektiğini ifade etti. Kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap eden Mustafa Armağan, yaklaşık bir buçuk saatlik konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 12.7.2015 15:24:06
Bunlar gibiler yüzünden gençlerin Türk Tarihi algısı sınırlanıyor. Türk Tarihini Osmanlı'dan ibaretmiş gibi bir algı oluşturuyorlar çünkü. Bir tarih öğretmeni olarak sayelerinde zor olan işimiz daha da zorlaşıyor. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz bu zihniyetten.

Mesaj Yaz 12.7.2015 14:26:05
Türk, Atatürk, cumhuriyet düşmanı, sahtekarlıkta sınır ranımayan tarihçi.

Kısca düzmece Mustafa tarihçiliğini kökten reddediyorum.

Gitsin Feto tarihi, Reco tarihi, Apo tarihçiliği yapsın. Ayşe Hür denen dişi bnseriyle..

Türk tarihini "resmi tarih"diye aşağılayan bu gibi zavallıların emperyal kurgularla hazırlanan, "resmi tarih" seviciliğine tapındıklarını görmemelerin büyük ironidir.

Ama asıl ibretlik durum en yalancı, en sahtekar ve en düzmece belgelerle iş pişiren bu gibi güya tarihçilerin "doğru tarih"ten bahsetme zırvalamasıdır.


hadi oradan sen de proje bedeli dolara, euroya endeksli tarihçi müsvettesi...


Mesaj Yaz 12.7.2015 14:03:19
O zaman Mustafa Armağan'ın öğretmemesi daha isabetli olur :)

Mesaj Yaz 12.7.2015 00:29:01
Mustafa Armağan gibi taraflı ve tarih bilgisi zayıf birinin "'Çocuklarımıza doğru tarihi öğretmeliyiz!'" demesi: ) ne büyük ironi. kendini tarihçi sanması kadar hem de . bıraksınlar da tarihi tarihçiler düşünsün. Mustafa Armağan edebiyatçıdır. Tarihi kitap yazdığını sanarak tarihçi olunmaz.


Yorum Yapın

'Çocuklarımıza doğru tarihi öğretmeliyiz!' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.