ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sümer Tilmaç hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), Sedat Peker'in düğününde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

12.6.2015

Sümer Tilmaç hayatını kaybetti

15 Temmuz 1948’de Malatya’da doğan Sümer Tilmaç, 16 yaşında oyunculuğa başladı. 1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, 60’dan fazla oyununda , 100’den fazla da sinema filminde rol aldı.

1993 yılında Süper Baba dizisindeki ‘Nihat’ karakteriyle herkesin sevgisini kazanan Sümer Tilmaç, son olarak ‘Polis Akademisi: Alaturka’ filminde rol aldı.

50. sanat yılını dolduran Sümer Tilmaç, ‘Sümerce’ isimli gösterisiyle hayat hikayesini eğlenceli bir dille sanatseverlerle buluşmuştu.

2007 yılında 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç’tan tek celsede boşanan Sümer Tilmaç’ın ilk eşinden 2, ikinci eşinden de 2 çocuğu bulunuyor.

2002 yılındaki Son fili ile ‘En iyi yardımcı erkek oyuncu’ dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazanan Tilmaç’ın en bilinen filmleri ise şunlar: Kahpe Bizans, Hemşo, Meraklı Köfteci, Kanlı Nigar, Gırgıriye, Karaoğlan, Çakallarla Dans, Osmanlı Cumhuriyeti, Maskeli Beşler: İntikam Peşinde.

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.6.2015 14:22:58
Allah rahmet eylesin.Filmlerini oynadığı dizileri severek ve beğenerek izlerdim.Kayahan,Zeki Alasya ve şimdi ise Sümer Tilmaç.Mekanı cennet olsun.

Mesaj Yaz 15.6.2015 13:11:59
1974 de çorlu orduevinde beraber askerliğimizi yaptığımız değerli sanatçı ayrıcalıklı bir insandı...ölümü beni çok üzdü...nur içinde yatsın...

Mesaj Yaz 13.6.2015 20:06:05
BÖYLE GELMİŞ BÖYLE BÖYLE GEÇER yıldızlarda kayar renkli sinema yaşantısı gibi mekanıda ışıl ışıl nurlansın bu hayatın en acı vede kaçınılmazı vadesi dolan yolcu ebedi istirahatine bir gün bizim içinde sela okunacak Rabbim yaşamında ölümünde herşeyin hayırlısını versin çektirmeden yataklara düşürmeden

Mesaj Yaz 13.6.2015 18:25:29
ALLAH rahmet eylesin,mekani cennet olsun..

Mesaj Yaz 13.6.2015 14:25:00
Allah rahmet eylesin iyi bir sanatçıydı. Kolay kolay yetişmiyor böyle değerli sanatçılar günümüzde sanatın epeyce yozlaşmasından dolayı...

Mesaj Yaz 13.6.2015 12:21:56
Allahtan gani gani rahmetler dilerim... Ailesine ve biz hayranlarına başsağlığı diliyorum...

Tüm filmlerinde özelikle "GÖNÜL YARASI" da Takoz ismiyle filmin en etkin rölünü üstlenmişti. Başarılı , mütevazi ve olgun davranışlarıyla herkesin gönlündeydi; oyuncu olarak yeri doldurulamaz biriydi

:(


Mesaj Yaz 13.6.2015 04:01:21
Ne yazık ki güzel insanlar dökülen yapraklar gibi düşüyor bir bir...
Eksildik şimdi biraz daha...Sümer Ağabey'in yüzünde bir var oluş neşesi gezinirdi...Hatta jön zamanımızda ağabeyim beni ona benzetir, kızdırmak için "Sümer Tilmaç" diye takılırdı, ama ne gam ben gururlanırdım Sümer ağabeye benzemekten...Daha geçen hafta bir televizyonda kahkahalı bir muhabbetini dinlemiştim; tevekkeli değil:"Yahu bu güzel adam kaç yaşında ki, uzun yaşasa bari.."demiştim içimden...Çok dokundu bana Sümer Ağabey'in vefatı, Allah mekanını cennet eylesin, hayat böyle bir şey demek ki...


Mesaj Yaz 12.6.2015 23:11:01
Allah gani, gani rahmet eylesin...Sanat camiasına, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum...Yakın zamanda ne çok değer kaybettik...Çok üzüldüm...


Yorum Yapın

Sümer Tilmaç hayatını kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.