ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

ASÜ'lü öğrencilerden 'Mezuniyet Sergisi'

ASÜ öğrencilerinin yıl boyu hazırladıkları el sanatları, düzenlenen 'Mezuniyet Sergisi'nde halkın beğenisine sunuldu.

5.6.2015

ASÜ'lü öğrencilerden 'Mezuniyet Sergisi'

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları, Mimari Dekoratif Sanatlar ve Mimari Restorasyon programlarının organize ettiği ‘Mezuniyet Sergisi’, Zinciriye Medresesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, geçen yıl Güzelyurt MYO’nun sergisine katıldığını ve çok beğendiğini belirterek, geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması adına düzenlenen bu serginin önemli olduğunu söyledi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Geleneksel el sanatlarına ilişkin eserlerin ön planda olduğu sergide, modern çizgilerde tasarlanan eserler de beğeniye sunuldu. Hat sanatı, boyama, taş işçiliği, bez bebek, kabartma, ahşap dağlama, seramik, boyutlu görseller ve takı gibi ürünlerden oluşan sergiyi gezen protokol mensupları ve sanatseverler, akademisyenler ve öğrencilerden eserler hakkında bilgiler aldı. Sergiye Güzelyurt ilçe protokolü, bazı sivil toplum kuruluşları ve Meslek Birliklerinin temsilcileri de katıldı.

Öğrenci ve akademisyenlerin sezon boyunca, derslerde hazırladıkları eserlerden oluşan serginin, hafta sonuna kadar gezilebileceği belirtildi. (İLKHA)

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.6.2015 00:09:02
bele çok sevindirik oldum şimdi bak :)

Mesaj Yaz 6.6.2015 00:07:56
ben de asüdeyim :)



Yorum Yapın

ASÜ'lü öğrencilerden 'Mezuniyet Sergisi' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.