ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Budapeşte'ye Yerebatan platosu

Dan Brown'un "Cehennem" kitabından uyarlanan filmde Yerebatan sahneleri sarnıcın zarar görmemesi için Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de kurulan platoda çekiliyor

27.5.2015

Budapeşte'ye Yerebatan platosu

Dan Brown’un romanından uyarlanan "Cehennem" filminin çekimleri İstanbul’daki tarihi yarımadada başladı. Kitapta geçen Yerebatan Sarnıcı bölümleri yüksek aksiyon sahneleri olması nedeniyle sarnıcın zarar görmemesi için platoda çekilecek. Bu çekimler için sarnıcın aynısı Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de kuruldu. Tüm dünyada satış rekorları kıran kitap serisinin son romanında macera İstanbul’da devam ediyor. Kitabın film çekimleri için İstanbul’da inceleme yapan Dan Brown, Floransa’da başlayarak hedefi insanlığı yok etmek olan kötü bir bilim adamının peşinde koştuğu hikâyenin düğümünü İstanbul’da çözüyor. "Cehennem" romanının son 100 sayfasında İstanbul macerasına yer veren Dan Brown, Yerebatan Sarnıcı’nı da hikâyenin önemli mekânlarından biri olarak kullanıyor. Romandaki gizemin kör düğümü Ayasofya ve Yerebatan’da çözülüyor. Tarihi yarımadada çekimlerine başlanan "Cehennem" filminde Yerebatan sahneleri Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki platoda gerçekleştirilecek. Tarihi yapının sütunları ve mimarisinin korunması amacıyla yapılan çekimlerde sarnıcın görünümü kopyalanacak.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTTI
Turistlerin İstanbul’da en çok ziyaret ettiği tarihi mekânların başında gelen Yerebatan Sarnıcı, Cehennem romanının yayımlanmasından sonra tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırmıştı. Özellikle yaz aylarında sarnıcın ziyaretçi sayısı iki kat arttı.

Yorumlar
"Budapeşte'ye Yerebatan platosu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Budapeşte'ye Yerebatan platosu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.