ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

ASÜ’de Necip Fazıl’ı anma etkinlikleri

Vefatının 32’nci yılında Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Etkinliklerinde, Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Öğrenci Okuma Gruplarıyla bir araya geldi.

29.4.2015

ASÜ’de Necip Fazıl’ı anma etkinlikleri

Görüşmede öğrenciler, Necip Fazıl’a ilişkin yaptıkları okumaları akademisyenlerle paylaştı.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Akın, Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ahmet Güven, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Karaarslan ve Uzman Serkan Yorgancılar’la ASÜ Senato Salonu’nda buluşan Okuma Gruplarına mensup öğrenciler, sempozyum konularının detaylarına dair merak ettikleri sorulara yanıt aradı.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen tartışmada, Necip Fazıl’ın edebi yönü ve siyasal kimliği başta olmak üzere, pek çok konu etraflıca konuşuldu. Yaklaşık 1,5 saat süren özel sohbet esnasında Bakan Güçlü ve Rektör Acar da görüşlerini paylaştı.

Rektör Acar, entellektüel derinliği olan bu tip tartışma ve sohbetlerin son derece faydalı olduğunu belirterek,“Sayın Bakanımız bu konuya özel bir ilgi gösteriyor. Planlı etkinliklerin dışında özel olarak gerçekleşen bu sohbet-tartışma ortamı, çok verimli geçti. Öğrencilerimizin Necip Fazıl’la ilgili derinliği son derece etkileyici” dedi.

Okuma Grupları, Eski Bakan Prof. Dr. Sami Güçlü’nün önderliğinde, lise ve üniversite öğrencilerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Gruplar, düzenlenen çeşitli etkinliklere panelist olarak katıldı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Yorumlar
"ASÜ’de Necip Fazıl’ı anma etkinlikleri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

ASÜ’de Necip Fazıl’ı anma etkinlikleri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.