ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Üç Darüşşafakalı bir sergi: DÖNÜŞ

Darüşşafaka Cemiyeti, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda "eğitimde fırsat eşitliği" sunduğu üç öğrencisini resim ve fotoğraf sergisinde buluşturuyor.

24.4.2015

Üç Darüşşafakalı bir sergi: DÖNÜŞ

İstanbul Beyoğlu’ndaki Galeri Bu’da 19 - 26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek "Dönüş" isimli sergide; Darüşşafaka Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Defne Hadiş serbest teknik resim çalışmalarıyla, Darüşşafaka Lisesi 2012 yılı mezunu Çağdaş Torbacıoğlu ise objektifinden yansıyan fotoğraf kareleriyle yer alacak. Serginin dekor tasarımı ve mekan düzenlemesi ise yine 2012 yılı Darüşşafaka Lisesi mezunu Tuğba Eke’nin imzasını taşıyacak.

Darüşşafaka’nın hayatına dokunduğu üç ismi bir araya getiren sergide 20 eseriyle yer alacak olan Defne Hadiş, yeteneğiyle herkesi büyülüyor. Darüşşafaka’da 5. yılını geride bırakan ve geçtiğimiz yıl ilk kişisel resim sergisini açan Hadiş, gelecek hayalini şöyle anlatıyor: "Ressam olmak, bir karavan alıp dünyayı dolaşmak ve insanlara yardım etmek istiyorum.

Herkes, ‘doktor, mühendis ol’ diyor. Ama ben hayalini kurduğum mesleği seçeceğim. Büyüdüğümde şu anki hayallerini gerçekleştirmiş Defne olmak benim için en büyük mutluluk olacak." Darüşşafaka’nın hayatının akışını değiştirdiğini vurgulayan Defne, "Daha çok hayal kuruyorum ve hayallerimi büyük tutuyorum. Buraya geldiğimden beri ressam olmak istediğimi söylüyorum. Bana yardım eden okulum olmasaydı, bu imkansız bir hayaldi. Daçkalı olmak zaten imkansızı başarmaktır. Eski arkadaşlarım ’Defne, sen bir yerlere geleceksin, bizi unutma’ diyor." diyor.

Darüşşafaka’daki hayatı anlatan "Se Fossi Fuoco -Ateş Olsam" isimli kitabında da yer alan fotoğraf kareleriyle sanatseverlerle buluşacak olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Çağdaş Torbacıoğlu, fotoğraf sanatıyla Darüşşafaka’da tanıştığını belirtiyor. Torbacıoğlu, "İnsanlar, içinde bulundukları ortamı en iyi biçimde ifade ederler. Ben de bu fotoğraflarla 10 yıl boyunca içinde bulunduğum ortamı anlatmaya çalıştım.

Daçka’nın herkes için farklı bir anlamı var, ben de bu karelerle kendi farkındalığımı anlatmaya çabaladım, sonuçta bu Kitap meydana geldi. Bu projeyle buradaki yaşamı bilenlerin anılarını tekrardan canlandırmaya çalıştım, ayrıca bilgi sahibi olmayan insanların bu yaşamın belki de daha duymadıkları ve görmedikleri kadar samimi ve doğal olduğunu fark etmelerini istedim. Okul, 152 yıllık geçmişi içinde fiziki anlamda bazı değişikliklere uğramıştır ve uğramaya da devam edecektir ama şunun çok iyi farkına vardım ki duygular, anılar ve alınan tat hep aynı kalmakta... Galiba insanları çeken de bu kuvvetli bağ" diyor.

Serginin dekor tasarımı ve mekan düzenlemesini üstlenen İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Tuğba Eke, Darüşşafaka’nın yeşil-siyah kapısının ardındaki hayatı serginin dekor tasarımına ve mekan düzenlemesine taşıyacağını ifade ediyor. Eke, "Bu projede amacım dönem arkadaşım Çağdaş’ın ve kardeşimiz Defne’nin sanatsal çalışmalarını, Darüşşafaka’yı tanıtan ve anımsatan bir ortamda sunabilmek. Bu nedenle sergide Darüşşafaka’yı çağrıştıran nesnelere yer vereceğim. Bu bir sürahi veya tabldot olabilecek" görüşünü dile getiriyor.

Yorumlar
"Üç Darüşşafakalı bir sergi: DÖNÜŞ" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Üç Darüşşafakalı bir sergi: DÖNÜŞ ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.