ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sabahattin Ali Edebiyat Okulu mezunlarını veriyor

Türkiye'nin en önemli yazarlarından biri olan Sabahattin Ali adına Yapı Kredi Yayınları tarafından oluşturulan Sabahattin Ali Edebiyat Okulu, 11 Nisan 2015 günü ilk çğrencilerini mezun ediyor. Öğrenciler sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın elinden alacak.

12.4.2015

Sabahattin Ali Edebiyat Okulu mezunlarını veriyor

Yapı Kredi Yayınları, Türkiye’nin en önemli yazarlarından biri olan Sabahattin Ali’nin edebiyatçı, sanatçı ve aydın kimliğiyle öğretmen kimliğini bir araya getirmek, gençleri ve eğitimcileri edebiyatın farklı alanlarıyla tanıştırmak için yazarın adını taşıyan bir "Edebiyat Okulu" kurdu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yazarlar Okullarda projesi kapsamında uygulanmaya başlanan ve protokolü 19 Mart 2015 tarihinde imzalanan Sabahattin Ali Edebiyat Okulu’nun öğrenciler için düzenlenen ilk bölümü Şubat 2015’te başladı. İstiklal Caddesi’nde bulunan ANAMED(Anadolu Medeniyetleri Araştırmaları Merkezi)’nde Cumartesi günleri yapılan bu okul kapsamında edebiyatın tüm alanları incelendi. Dersler sayesinde liseli gençler öykü, roman ve eleştiri üzerinde düşünmek ve okumak için alanında öncü isimlerle bir araya geldi. Sabahattin Ali Edebiyat Okulu’nun öğrenciler için ikinci, eğitimciler için de ilk dersleri ise 25 Nisan 2015 tarihinde başlayacak.

Sabahattin Ali Edebiyat Okulu’nun ilk mezunları

11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 14:00’te yapılacak bir törenle Sabahattin Ali Edebiyat Okulu’nun ilk mezunları, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın elinden sertifikalarını alacaklar. Törende Yıldız’ın yanı sıra Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen de bir konuşma yapacak. Törenin ardından Sabahattin Ali Edebiyat Okulu Genel Koordinatörü Sevengül Sönmez’in Sabahattin Ali’nin eserleri üzerine vereceği son dersle öğrenciler programı tamamlamış olacak.

Akademi Edebiyat Ödülleri veriliyor
bağlantı


Kaynak:
http://www.cnnturk.com/haber/kultur-sanat/sabahattin-ali-edebiyat-okulu-mezunlarini-veriyor


Yorumlar
"Sabahattin Ali Edebiyat Okulu mezunlarını veriyor " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sabahattin Ali Edebiyat Okulu mezunlarını veriyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.