ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Gümüşhane de Anıldı

Gümüşhane'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi.

15.3.2015

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Gümüşhane de Anıldı

Gümüşhane’de İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, MHP İl Başkanı Ali Ateş, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Dumlupınar İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen program salon girişindeki serginin açılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Okul Müdürü İsa Aslan gerçekleştirdi.

Ne Akif’i, ne de İstiklal Marşı’nı anlatmaya sayfaların yetmeyeceğini, kelimelerin kifayetsiz kalacağını belirten Aslan, "Yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dolu bir şairin milletin ruhunda yer bulan derin ıstırabının tercümanıdır İstiklal Marşı. Milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtan yegane örnektir İstiklal Marşı." dedi.

Aslan, şunları söyledi: "Akif, geçim sıkıntısı çekmesine rağmen İstiklal Marşı yarışmasından kazandığı ödülü bağışlayacak kadar onurlu, en yakın arkadaşına verdiği sözü ne pahasına olursa olsun yerine getirecek kadar sözünün eri, Kurtuluş mücadelesinin bizzat içinde yer alan ve hayatını ortaya koyan bir dava adamı, bir mütefekkirdir."

Aslan’ın konuşmasının ardından etkinlik nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Cihan Altuner, şiir yarışmasında birinci olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Zeliha Fatma Aykın, kompozisyon yarışmasında birinci olan aynı okuldan Neslihan Akçakale’ye ödülleri Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz tarafından, ikinci olanlara Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren tarafından ve üçüncü olanlara da Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından verildi.

Okul öğrencileri Beyza Küçüköner, ana sınıfı öğrencisi Elif Seda Aslan ve birinci sınıf öğrencisi İlanur Şevval Bayrak’ın ezbere okuduğu şiirler büyük alkış alırken, İstiklal Marşı’nın kabulü konulu 2 perdelik tiyatro oyunun ardından program “Akif’i anmak ve anlamak” konulu oratoryo ile son buldu.

Vali Yavuz ve protokol üyeleri programın sonunda etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/milli-sair-mehmet-akif-ersoy-gumushanede-anildi-h11280.html#ixzz3USowJ4Fu
Follow us: @gumushane on Twitter | gumushane.gen.tr on Facebook


Kaynak:
http://www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/milli-sair-mehmet-akif-ersoy-gumushanede-anildi-h11280.html


Yorumlar
"Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Gümüşhane de Anıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Gümüşhane de Anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.