ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hakiki sevgi, herkesin bahsettiği, fakat pek az kimsenin gördüğü hayaletlere benzer. -- Anatole Franse Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şair Soyuer memleketinde anıldı

Balıkesir Havran ilçesinde Belediye ve Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından düzenlenen Şair Halil Soyuer’i anma etkinlikleri yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

21.1.2015

Şair Soyuer memleketinde anıldı

Balıkesir Havran ilçesinde Belediye ve Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından düzenlenen Şair Halil Soyuer’i anma etkinlikleri yoğun katılım ile gerçekleştirildi. BAYŞAD (Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği), Havran Belediyesi işbirliğiyle yapılan etkinlik ilk olarak merhum şairin kabri başında yapıldı. Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz tarafından okunan dua sonrası şair Halil Soyuer’in sağlığında adının verildiği caddeye oğlu Emrah Soyuer tarafından yaptırılan rölyefin açılışı protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Etkinliklerin ikinci bülümünde Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy açılış konuşmasında şunları söyledi. “İlçemizin yetiştirdiği kıymetli şair Halil Soyuer vefatının 11.yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Şair sağlığında Havran’ın tanıtımı için elinden gelen çabayı sarfetti. Ülkemizi Dünya şairler gününde başarıyla temsil eden Halil Hocamız çıkardığı kitaplar ile binlerce şiir seven kitlelere ulaştı. Güfteleri ülkemizin önde gelen bestekarları tarafından bestelendi. Hala büyük bir zevkle hocamızın şiirlerini şarkı olarak dinliyoruz. Hocamızın şiir kitapları makam odamdaki çalışma masamda her gün mesai bittikten sonra Hocamızın mutlaka bir şiirini okurum. Beynimi dinlendiriyor” dedi. Başkan Ersoy bundan sonraki yıllarda anma etkinliğini devam ettireceklerini belirterek “Bu güzel etkinliğe katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkür ederim” dedi.


BAŞKAN ERSOY ŞİİR OKUDU


Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy konuşma sonrası izleyicilere sürpriz yaparak Halil Soyuer’e ait Eksilir şiirini okudu. Salondaki izleyiciler Başkan Emin Ersoy uzun süre alkışladı. BAYŞAD yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KuVancı Yarışma sonuçlarını açıkladı. Kuvancı, ülke genelinden ve Azerbaycan’dan 448 şiir başvurusu yapıldığını belirterek Belediye Başkanı Emin Ersoy’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. "1.ci ’Talanya’ adlı şiiriyle Eşref Karadağ - İzmir, 2.ci ’Mutluluğun Sırrı’ şiiriyle Nuray Ergin - Burdur ve 3.cü ise ’Ötekilerin Şiiri’ isimli şiiriyle Fesih Vural - Van. Mansiyon ödülünü ise ’Ya şarkı söyle bana’ isimli şiiriyle Hikmet Elitaş - karaman kazandı. Dereceye girenlerin Ödüllerini Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, BAYŞAD yönetim kurulu başkanı Mustafa Kuvancı, Havran Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Asarlı, Mehmet Yılmaz takdim etti. Halil Soyuer’in hayatını konu alan konuşmaların ardından Soyuer’in şiirlerini öğrenciler başarıyla okudu.


CEMALLETTİN KURTOĞLU MEST ETTİ


Geceye katılan ünlü ses sanatçısı Cemalletin Kurtoğlu Halil Soyuer’e ait “Gideceğin benide götür”,”Kahpe Felek”, şarkılarını seslendirdi. Cemalletin Kurtoğlu Edremit körfezine gelmiş iken Edremit gelini türküsünü söylemeden olmaz diyerek Edremit’in Gelini Türküsünü izleyiciler için seslendirdi. Cemalettin Kurtoğlu “İstanbul’dan özel bir günlüğüne hem Balıkesir Valimiz kadim dostum Mustafa Yaman’a hayırlı olsun ziyareti hem de Halil Hocamızın etkinliğine katılmak için geldim. Bu akşam burada konser vermiyoruz anma etkinliği olduğu için müzisyen arkadaşlarımı getirmedim. Bir sonraki Havran’a geldiğimde konser vermek için geleceğim.” diyerek etkinliği düzenleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’a teşekkür etti. Etkinlikte yayınlanan genelge nedeniyle plaket takdimi yapılmaz iken plaket yerine fidan dikimi yapıldı. Etkinliğe Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, BAYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvancı, Havran Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Asarlı, Mehmet Yılmaz, İstanbul Havranlılar Derneğini Temsilen Hamit Güven, Sanatçılar, Hamiyet, Cemalletin Kurtoğlu, Daire Müdürleri Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri katıldı.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/sair-soyuer-memleketinde-anildi-balikesir-yerelhaber-578276/


Yorumlar
"Şair Soyuer memleketinde anıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şair Soyuer memleketinde anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.