ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Devrim Erbil, Ankara'da sergi açıyor

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nin danışmanı ve seçici kurul üyesi

20.1.2015

Devrim Erbil, Ankara'da sergi açıyor

Sakarya’nın Sapanca İlçesi’ndeki Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi’nin danışmanı ve seçici kurul üyesi olan ressam Prof. Devrim Erbil, eserlerini Ankara’da 23 Ocak Cuma akşamı açılışı yapılacak olan ’Mevsimler’ adlı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Türk resim sanatında ’Soyutçu 7’ler’ Grubu’nun da kurucusu olan, daha önce Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli atölyelerinde görev alan Prof. Dr. Devrim Erbil, 1965 yılında İspanya Hükümetinin verdiği sanat bursunu kazanarak gittiği Madrid ve Barcelonada başladığı meslek araştırma ve incelemelerine Paris ve Londrada devam etti. 1969 Türkiye Çağdaş Ressamlar Derneği başkanlığı görevinde bulunan, 1970 yılında Güzel Sanatlar Akademisinden Doçentlik ünvanı alan Devrim Erbil, daha sonra İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü yaptı. 1981’de Güzel Sanatlar Akademisi’nde Profesörlük aldı. 1985’te Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı, 1988de Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı, 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine getirilen Erbil, 2005’de de Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi kurucu dekanı olarak görev aldı.
Yurt içinde ve dışında yüzlerce sergi açıp karma sergilere de katılan Devrim Erbil, Türk sanatını tanıtan sergilerin komiserliğini yaptı. İskenderiye, Belgrad, Sofya, Kuveytde sanat üzerine yazıları yayınlandı.

Halen çalışmalarını Bodrumda sürdüren 77 yaşındaki Devrim Erbilin ’Mevsimler’ adlı sergininin açılışı, 23 Ocak Cuma günü saat 18.30’da Ankara Çankaya’daki Aziziye Mahallesi’nde bulunan 160 metre ile Ankara’nın en yüksek binası olan Portakal Çiçeği Rezidansı’nda gerçekleştirilecek.


Kaynak:
http://www.yenisafak.com.tr/hayat/devrim-erbil-ankarada-sergi-aciyor-2067406


Yorumlar
"Devrim Erbil, Ankara'da sergi açıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Devrim Erbil, Ankara'da sergi açıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.