ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Uyuşturucuya Dikkat Çekmek İçin "Çetin Ceviz" İsimli Tiyatro Gösterime Başladı

Adapazarı Belediyesi tarafından Uyuşturucuyla Mücadeleye dikkat çekmek amaçlı başlatılan “Çetin Ceviz”adlı tiyatro oyunu gösterimleri başladı.

16.1.2015

Uyuşturucuya Dikkat Çekmek İçin

Adapazarı Belediyesi ile İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla başlatılan, uyuşturucuyla mücadeleyi anlatan tiyatro gösterimleri Orhangazi Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Çocukların madde bağımlılığı zararlarını erken yaşta öğrenmelerine dikkat çekmek amacıyla gösterime sunulan tiyatro oyununu Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Adapazarı İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı İrfan Karabulut çok sayıda öğretmen ve öğrenci izledi.
Abdullah Şahin’in yönetmenliğini yaptığı Nokta Tiyatro Oyuncuları’nın sahnelediği oyunda mutlu bir ailenin küçük kızının arkadaşına özenmesiyle başlayan uyuşturucu bağımlılığı ve ailenin bağımlılığa karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.
Tiyatroyu izleyen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, tiyatro oyuncularını tebrik ederek, “Tiyatronuzda çok önemli bir konuya yer verdiğiniz için hepinizi kutluyorum. Çok başarılı bir çalışma olmuş.Bu işe emek verenlere katkı sağlamak gerekiyor.Bu çağın hastalığıyla insanlar ne yapacağını bilmiyor.Bu konuyu ilmek ilmek işleyerek çocuklarımıza zararlarını öğretelim”dedi.
Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, okullardan gruplar halinde gelen öğrencilerin bu tiyatroyu izlemelerinin çok faydalı olduğuna inandığını ifade ederek, tiyatro oyununun yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Kaymakam Gündüz, tiyatro oyuncularının sahnede konuyu çok iyi anlattığına dikkat çekerek hepsini kutladı.16 Ocak Cuma günü de saat:10.00 ile 14.00’te oynanacak tiyatroyu yine çeşitli okullardan gruplar halinde gelen öğrenciler izleyecek.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/uyusturucuya-dikkat-cekmek-icin-cetin-sakarya-yerelhaber-573921/


Yorumlar
Mesaj Yaz 16.1.2015 13:27:40
cok güzel düşünülmüş cocukları olan götürmeli bu oyuna ilk defa faydalı bir iş yapıyor belediyemiz cocukların toplumun gelecegidir gelecege yatırım yapmak en güzeli kutlarım başarılar dilerim...


Yorum Yapın

Uyuşturucuya Dikkat Çekmek İçin "Çetin Ceviz" İsimli Tiyatro Gösterime Başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.