ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Salon'da ezber bozan konser: Arif Sağ

Beşinci yılını kutlayan Salon İKSV, 17 Ocak Cumartesi akşamı müdavimlerine unutulmaz bir konser deneyimi yaşatacak. Daha ziyade yerli-yabancı 'indie' grupların sahneye çıktığı Salon İKSV, büyük bağlama virtüözü Arif Sağ'ı ağırlayacak.

15.1.2015

Salon'da ezber bozan konser: Arif Sağ

Türk halk müziğinin en önemli sanatçılarından, bağlama virtüözü Arif Sağ 17 Ocak Cumartesi akşamı ilk kez Salon sahnesinin konuğu oluyor.
Besteleri Türk halk müziğinin temel taşlarını oluşturan Arif Sağ, bağlama çalmaya küçük yaşlarda başladı. Nida Tüfekçi’nin öğrencisi olan Sağ, TRT İstanbul Radyosu’nda bağlama sanatçısı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı ve aynı zamanda Erdal Erzincan bile birlikte iki ciltten oluşan Bağlama Metodu adlı kitabın da yazarı.

BENZERSİZ BİR BAĞLAMA İCRACISI
Halk müziğinin geniş kitlelere ulaşmasına büyük katkıda bulunan ‘Muhabbet’ serisini, Musa Eroğlu, Muhlis Akarsu ve Yavuz Top gibi bağlamanın diğer ustalarıyla birlikte hazırladı. 1996’da Köln Filarmoni Orkestrası ile Köln Filarmoni Salonu’nda verdiği konserle Anadolu müziğinin batıya tanıtılmasına ciddi katkıları oldu. Köln Senfoni Orkestrası eşliğinde ve Erdal Erzincan ile Erol Parlak’la birlikte yine Köln’de verdiği konser büyük ilgi gördü ve aynı yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen özel ödülü aldı. 2000 yılında ünlü İspanyol flamenko gitaristi Toma Tito ile Avrupa ’nın 12 şehrinde konser vererek bağlamanın yurt dışında tanınmasına katkı sağladı. Arif Sağ, bağlamasına teknik hakimiyeti ve yerel motiflerle bezenmiş benzersiz icrası yanında duygu yüklü zengin repertuvarıyla da dikkat çekiyor.
Türk halk müziğinin usta ismi Arif Sağ, tüm birikimi ve deneyimiyle 17 Ocak Cumartesi gecesi 21.30’da Salon’da olacak.


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/kultur/salonda_ezber_bozan_konser_arif_sag-1271995


Yorumlar
"Salon'da ezber bozan konser: Arif Sağ" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Salon'da ezber bozan konser: Arif Sağ ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.