ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çukurova 8. Kitap Fuarı açılıyor

Bu yıl 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 6 gün sürecek fuarda 60 etkinlik düzenlenecek.

13.1.2015

Çukurova 8. Kitap Fuarı açılıyor

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediği Çukurova 8. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor.

Bu yıl 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı 6 gün sürecek fuarda imza günleri, konferans, panel, söyleşi gibi 60 etkinlik düzenlenecek. Yazar Atilla Dorsay adına, tasarımı Sadık Karamustafa’ya ait "Renkli Sinemaskop Bir Hayat Atilla Dorsay" sergisi açılacak.

TÜYAP Kültür ve Sanat Fuaları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuarın tanıtımı için bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Paris’te 7 Ocak’ta haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırıyı kınadı.

TÜYAP’ın geçen yıl düzenlediği kitap fuarlarını 1 milyon 301 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini, Adana’da son 7 yılda bu fuarda 951 bin 950 ziyaretçi sayısına ulaştıklarını ifade eden Kavukçuoğlu, bu yıl 250 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Bir gazetecinin, "Türkiye’de okuyucu sayısı artıyor mu?" sorusu üzerine Kavukçuoğlu, herkesin kafasında genel olarak "Türkiye’de kitap okunmuyor" kanısı bulunduğunu, bunun çok doğru olmadığını kaydetti.

Kavukçuoğlu, şunları söyledi:

"Zamanında kimler yapmışsa yanlış istatistiklerden yola çıkarak ’Türkiye’de 7 kişiye yılda bir kitap düşüyor’ diye şehir efsanesi yarattılar. Bu çok yanlış bir şey. Daha önce de böyleydi de insanlar farkında değildi. Kitaplara bandrol veriliyor. Bandrol sayısına göre kitap baskılarını çok rahat biliyoruz ki bandrol alan kitaplar 60 sayfanın üstündeki kitaplar. 60 sayfanın altında olan kitaplarda bandrol zorunluluğu yok. Bu bandrolü Kültür ve Turizm Bakanlığı veriyor. Bakanlığın verdiği bandrol sayısını ve nüfusun da 7 yaş yukarısını temel aldığın zaman Türkiye’de kişi başına yılda 7,1 kitap düşüyor. Bu, Türkiye için kötü bir sayı değil."

Zengin kitap çeşidi

Türkiye’nin yayınlanan kitap çeşidi bakımından Avrupa’da ya ikinci ya da üçüncü sırada geldiğini belirten Kavukçuoğlu, "Geçen yıl Türkiye’de yayınlanan kitap çeşidi sayısı 44 bin. Yani 44 bin ayrı kitap yayınlanmış. Bu iyi bir sayı. Daha doğrusu geleceğe baktığımızda umut vaat eden bir sayı" dedi.

Türkiye’de bin 732 yayınevi, 150 dağıtım şirketi, ülke genelinde kitap satılan 6 bin kitapevi bulunduğunu ifade eden Kavukçuoğlu, şöyle konuştu:

"2013’te bandrol verilen kitap sayısı 330 milyon 17 bin 405. Ayrıca 206 milyon 241 bin 635 ücretsiz ders kitabı dağıtıldı. Ders kitaplarıyla diğer bandrol alan kitapları topladığımız zaman bu sayı 537 milyonu buluyor. Geleceğe umutla bakmamız için bir takım nedenler var fakat bu umudun pekiştirilmesi için de her kademede okul eğitiminin niteliğinin biraz daha gelişmesi gerekiyor."

TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de her sene gelişerek büyüyen, sektörde geleneksel hale gelen fuarda biribirinden değerli yazar, sanatçı, eleştirmen, kültür ve sanat dünyasının önemli simalarının yer alacağını söyledi.

Bu yıl daha fazla ziyaretçi beklediklerini vurgulayan Ersözlü, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ÇUFAŞ Fuarcılık firmasına desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Kaynak:
http://www.trthaber.com/haber/kultur-sanat/cukurova-8-kitap-fuari-aciliyor-161733.html


Yorumlar
"Çukurova 8. Kitap Fuarı açılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çukurova 8. Kitap Fuarı açılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.