ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

2014 Yılında Çok Kitap Okuduk

Yılın ilk kitap fuarı, 13 Ocak 2015 tarihinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

12.1.2015

2014 Yılında Çok Kitap Okuduk

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği, Çufaş Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Çukurova8. Kitap Fuarı’na bu yıl 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 60 kültür etkinliği düzenlenecektir. 6 gün süresince düzenleneceği onlarca yazar da okurlarıyla buluşacak.

Bu yıl 250 üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Çukurova Kitap Fuarı’n da söyleşi, şiir dinletisi, panel ve çocuklara yönelik programlarla birlikte 60 etkinlik gerçekleştirilecek. Ayrıca düzenlenecek imza günlerinde onlarca yazar okurlarıyla bir araya gelecek. Çukurova Kitap Fuarı’na, 6 gün süresince Atillâ Dorsay, İpek Ongun, Senai Demirci, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Talha Uğurluel, Enver Aysever, Ataol Behramoğlu, Can Dündar, Yavuz Bahadıroğlu, Ali Kırca, gibi konuşmacı ve yazarlar da katılacak.

344 MİLYON KİTAP BASILDI
Türkiye’nin en büyük kitap fuarlarından biri olan Çukurova Kitap Fuarı öncesiZambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü, YAYFED verilerine göre 2014 yılında da en çok eğitim yayınlarının tercih edildiğini ifade etti. Türkiye’de satılan her iki kitaptan birinin eğitim yayıncılığı alanında olduğunu ifade eden Karagöllü,"2014 yılı boyunca satın alınan kitapların % 50’sini Eğitim yayınları,%14’ünü dini yayınlar, %13’ünü akademik yayınlar, %8’ini çocuk ve gençlik yayınları oluştururken en az tercih edilen tür %6 ile yetişkin kurgu kategorisi oldu." dedi. Bandrollerin 2014 yılında 205 milyonu İstanbul’dan, 95 milyonu Ankara’dan ve 44.5 milyonu İzmir’den alımı gerçekleşti.

OKULLARIN AÇILMASI KİTAP OKUNMA ORANINI ARTIRIYOR
Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü, "Aylara göre satış rakamlarına baktığımızda en çok kitabın eylül ayında satın alındığı görülüyor. Okulların açılması kitap sektörünü de hareketlendiriyor." dedi. Türk okuyucusunun sonbahar ve ilk bahar aylarında çok kitap aldığını ifade eden Karagöllü,"%29 ile en çok sonbahar ayında kitap satın alınırken onu sırasıyla %26ile ilkbahar, %25 ile yaz ve %21 ile kış mevsimi izliyor. Kış aylarında insanların daha çok televizyon izlemeye yöneldiği söylenebilir." diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZI FUARA GÖTÜRÜN

Çocuklara seviyelerine uygun kitaplar alınmasını ifade eden Karagöllü, "Kitap okuma alışkanlığının temeli kitapla arkadaş olmakla başlar. Fuarlar bu arkadaşlığın pekiştiği önemli bir faaliyettir. Çocukların seviyelerine uygun olmayan kitaplar çocuk-kitap ilişkisini olumsuz etkiler. Çünkü kitap ve çocuk ortak bir dil konuşamazlar. Bu nedenle kitap alırken çok dikkatli olmalı hatta bir rehber eşliğinde veya tavsiye üzerine alınmalı." dedi. Kitapların çocuğun kelime hazinesini de geliştireceğine dikkat çeken Karagöllü, "Çocukların kitapla tanışması, kitaba dokunması için kitap fuarlarına katılmaya özen göstermek gerekli. Çocuklarınızla birlikte geçirilecek bu vakit, aynı zamanda onların kitapları da sevmesini sağlayacak." şeklinde konuştu.


Kaynak:
http://www.egitimajansi.com/haber/2014-yilinda-cok-kitap-okuduk-haberi-36335h.html


Yorumlar
"2014 Yılında Çok Kitap Okuduk" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

2014 Yılında Çok Kitap Okuduk ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.