ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dargeçitten Türkiyeye Yayılan Kitap Sevinci

Mardin'in Dargeçit İlçe Kaymakamı İbrahim Gencer'in öncülüğünde ilçede görev yapan üç öğretmenin katılımıyla başlatılan kitap toplama kampanyası tüm Türkiye’ye yayılıyor.

9.1.2015

Dargeçitten Türkiyeye Yayılan Kitap Sevinci

Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki okulların kitap ihtiyacını giderilmesi planlanarak başlatılan ve kısa sürede Türkiye geneline yayılan "Bir kitap bile yeter" kampanyası kapsamında binlerce kitap toplandı. Kaymakam İbrahim Gencer’in himayelerinde devam eden kampanya kapsamında kitaplarla birlikte ilçedeki öğrencilerin ihtiyacını gidermekte kullanılacak kırtasiye malzemeleri, kışlık kıyafetler ve çeşitli malzemeler de ilçeye adeta yağmaya devam ediyor. Oluşturulan bir facebook hesabı üzerinden duyurulan ve sosyal medyanın gücüyle de kısa sürede ülke genelinde yayılan kampanya kapsamında toplanan kitaplar, proje kapsamında görev alan bir öğretmenin evinde muhafaza ediliyor.
Evinin bir odasını sadece toplanan kitaplara ayıran öğretmen, toplanan kitapları diğer arkadaşlarıyla birlikte gece yarılarına kadar kitapları türüne göre tanzim edip, ilgili okullar göndermek üzere ayrıştırıyor.
Kampanyanın gördüğü ilgiden oldukça memnun olan Kaymakam İbrahim Gencer ile gönüllü öğretmenler ve öğrencileri, başlatmış oldukları projeyi şimdilerde daha da kapsamlı hale getirmenin yoğun çalışmasına şimdiden başladı.
Kurulacak kütüphanelerin sevincini öğrencileriyle paylaşan öğretmenler, Dargeçit’e kitap gönderen çocukları ilçeye davet etti.


Kaynak:
http://www.haber3.com/dargecitten-turkiyeye-yayilan-kitap-sevinci-3125266h.htm


Yorumlar
"Dargeçitten Türkiyeye Yayılan Kitap Sevinci" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Dargeçitten Türkiyeye Yayılan Kitap Sevinci ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.