ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Pancar Tarlasındaki Yevmiyeli İşçilikten Edebiyat Dünyasına

Geçimini, pancar tarlasında yevmiye ile gündelikçi çalışarak sağlayan Eskişehir - Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) üyesi şair Hülya Ekşi’nin 2 adet şiir kitabı yayımlanarak okuyucuları ile buluştu.

7.1.2015

Pancar Tarlasındaki Yevmiyeli İşçilikten Edebiyat Dünyasına

Şair Hülya Ekşi’nin yayımlanan ‘’Türkiye’m Türkülerde’’ ve ‘’Köprü’’ adlı şiir kitapları ESAB’da tanıtıldı. Tarıtımda, yayımlanan kitaplarla ilgili açıklama yapan Ekşi, ’Emirdağ ilçesine bağlı Yeniköy’de yaşadığını anlattı. Sık sık Eskişehir’de ikamet eden ablasının yanına geldiğini söyleyen Hülya Ekşi, “Aynı zamanda Eskişehir’de bulunan ESAB Şairler Derneğine muhtelif aralıklarla uğrayarak, sanat ve kültürel yönden fikir alış verişi yapmaktayım. Eskişehir’de kültür ve sanat faaliyetlerine zaman zaman katılmaktayım. İlkokul mezunuyum, maddi yönden geçimimi, Yeniköy’de bulunan pancar tarlasında yevmiye ile gündelikçi çalışarak sağlamaktayım. Yevmiye ile pancar tarlasın da gündelikçi çalışırken duygularımı şiirlere dökerek, şiirlerimi yazmaya başladım. Şiir yazmak benim çok hoşuma gidiyordu. Gündelikçi olarak çalışırken, yazdığım şiirleri, mahalli imkânlarla “Köprü” adında şiir kitabında topladım ve şiir kitabım yayımlandı. ‘’Köprü’’adlı şiir kitabımda şiirleri okuyan, Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi romancı Ayşe Kudret Yılmaz, benim elimden tutarak şiirlerimi “Türkiye’m Türkülerde” adıyla bir şiir kitabında topladı ve edebiyat dünyası ile beni tanıştırdı’’ diye ifade etti.
Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı şair-yazar Ahmet Urfalı ise yaptığı açıklamada, ‘’Şair Hülya Ekşi; içtenliği, samimiyeti ve doğallığıyla herkesin sevdiği, gönüllerde taht kuran ülkemizin tanıdığı bir şairdir. Şair Hülya Ekşi, Eskişehir’e geldiğinde Eskişehir’de bulunan ESAB Şairler Derneğini muhtelif aralıklarla ziyaret etmektedir ve derneğimizin doğal üyesi olan şairimizdir. Şair Hülya Ekşi, Yeniköy’de geçimini sağlamak için; süt sağıyor, yufka yapıyor ve hem de pancar tarlasında yevmiye ile gündelik olarak çalışıyor. Pancar tarlasında çalışırken duygularını şiirlere dökerek şiirlerini yazmaya devam ediyor. Bu yazdığı şiirler, 2 ayrı şiir kitabında toplandı. Yeniköy’de pancar tarlasında yevmiyeli işçilikten, Eskişehir kültür, sanat ve Edebiyat Dünyasına katıldı’’ dedi.


Kaynak:
http://www.haber3.com/pancar-tarlasindaki-yevmiyeli-iscilikten-edebiyat-dunyasina-3119570h.htm


Yorumlar
Mesaj Yaz 8.1.2015 01:20:04
Bu kadim coğrafyada herkes sairdir yeterki yazma ihtiyacı olsun... takdir ediyorum ve saygıyla selamlıyorum. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var yukaridaki yazıda işçiliğin kötü bir şey olduğunu tanıtmaya çalışılmış gibi bir algı duydum yani işçi olmasına rağmen bunları başarmış denilme noktasına getiriliyor oysa ki şiirde doğanın bir parçasıdır süt sağmak gibi ekmek kazanmak gibi

Mesaj Yaz 7.1.2015 13:44:24
Emirdağ'ın Afyonkarahisar'ın ilçesi olduğunu insanlar ne zaman anlayacak acaba? Hoş suç insanlarda değil kendini Eskişehirliyim diye tanıtan Emirdağ'lılar da. Özünüze dönün...


Yorum Yapın

Pancar Tarlasındaki Yevmiyeli İşçilikten Edebiyat Dünyasına ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.