ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Beylikdüzü'nde şahane konser...

Film müzikleri, senfoni orkestrası ile hayat buldu.

7.1.2015

Beylikdüzü'nde şahane konser...

Beylikdüzü Belediyesi, yeni yılın ilk konserini müzikseverler için organize etti. Sosyal güvencesi olmayan müzisyen gençlere bir gelecek sağlama projesi olarak kurulan Film Müzikleri Senfoni Orkestrası, çok sevilen yabancı film müziklerini, film görüntüleri eşliğinde Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde icra etti.
Beylikdüzü’nde 2015 kültür ve sanat yılı olacak. Birbirinden nitelikli ve değerli etkinliklerin gerçekleşeceği Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde yeni yılın ilk konseri, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 2010 yılında çalışmalarına başlayan ve sosyal sorumluluk bilinci ile kurulan Film Müzikleri Senfoni Orkestrası (Filmso), şahane bir konser verdi. Konserin Orkestra Şefi İbrahim Muslu ve Başkemancısı Yağmur Ulutaş’tı.
Yabancı Film Müzikleri İle Farklı Bir Yolculuk…
Konser boyunca ağırlığı yabancı filmlerin müziklerinden oluşan tam 11 eser; keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, trompet, trombon, vurmalı sazlar, piyano, flüt, piccolo, obua, klarnet, fagot, saksafon ve korno çalgıları ile hayat buldu. Özellikle Carmen Suit, bir uzaylının hayatından kesitlerin paylaşıldığı E.T. , fantastik film Ölü Gelin, Hayat Güzeldir, çocukların ve yetişkinlerin dahi büyük beğenisini kazanan Harry Potter & Felsefe Taşı, Kwai Köprüsü, coşkuyla izlenen Karayip Korsanları film müzikleri, orkestra tarafından
büyük bir harmoni içinde vatandaşlara sunuldu. Müzisyenler, her parça sonrası yoğun alkış aldı.
Müzisyen Gençlere Destek…
Orkestra Şefi İbrahim Muslu, konser boyunca her çaldıkları eser öncesi, o beste hakkında izleyicileri bilgilendirdi. Aynı zamanda çalınan her esere karşılık gelen filmin görüntüleri ekrana yansıdı. Orkestranın amacı senfonik içerikli müziği, yerli ve yabancı film müziklerin popülerliğinden yararlanarak halka sevdirebilmek olarak öne çıkıyor. Filmso aynı zamanda iş güvencesi olmayan müzisyen gençlere de bir meslek kazandırmayı hedefliyor.
Konser sonunda Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, Filmso ekibine teşekkür ederek, çok değerli bir iş yaptıklarını vurgulayıp, ekibe çiçek takdiminde bulundu.


Kaynak:
http://www.haber3.com/beylikduzunde-sahane-konser-3118382h.htm


Yorumlar
"Beylikdüzü'nde şahane konser..." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Beylikdüzü'nde şahane konser... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.