ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

82 yaşındaki emekli imam dört dilde kitap yazdı

Bitlis’te 82 yaşındaki emekli imam Ahmet Erdoğan, 9 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu ve oğlunun nişanlısına duyduğu özlemi yazdığı kitapta dile getiriyor. 400 sayfadan oluşan kitabını Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça olmak üzere 4 dilde yazan Erdoğan, kitabı hediye ettiği her kişiden de hayır duası istiyor.

7.1.2015

82 yaşındaki emekli imam dört dilde kitap yazdı

Belçika’da üniversite okuyan oğlunun 2006 yılında nişanlanmasından yaklaşık bir ay sonra geçirmiş olduğu trafik kazasında nişanlısıyla birlikte hayatını kaybetmelerinden oldukça etkilenen emekli imam Ahmet Erdoğan, içindeki acıyı kitaba dönüştürdü. 400 sayfadan oluşan kitabını Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça olmak üzere 4 dilde yazan Erdoğan, kitabı hediye ettiği her kişiden de hayır duası istiyor. İlk etapta arkadaşları tarafından İstanbul’da bastırılan 150 kitaptan çok az sayıda kaldığını ifade eden Erdoğan, destek gelmesi halinde yüz kitap bastırmak istediğini söyledi. Oğlu Münir Erdoğan’ın 2006 yılında nişanlısı Nejla Söğütçü ile birlikte Belçika’da trafik kazası geçirerek vefat ettiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Belçika’daki trafik kazası bana çok tesir etti. Derdimi dile getirmeye çalıştığım için bu dört yüz sayfalık kitabı gece gündüz demeden ağlayarak altı ayda yazdım. Zaten evveliyatım edebiyat. Allah razı olsun, üç ay önce Sayın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Bitlis’e teşrif etti. Ben Sayın Görmez’i talebelik zamanından tanıyordum. Ben bu yazdığım divanı ona hediye ettim. Onun ziyaretine gelen tüm il ve ilçe müftülerine teşekkür ettim. Benim bu divanım birçok imam ve müftü de var. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız başta olmak üzere kitabımı okuyan herkese teşekkür ediyorum. Oğlum İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ni bitirdi sonra Belçika’ya giderek yüksek lisans yaptı. Burada da Nejla Söğüt isminde bir bayanla nişanlandı. Nişanlanmasından bir ay sonra geçirmiş oldukları trafik kazasında vefat ettiler. Oğlumun cenazesini Ahlat’ta Abdurrahman Gazi Türbesi’nin hemen arka tarafına defnettik. Nişanlısını ise Konya’ya götürdüler. Bu olaydan sonra Hz. Adem’den (as) Hz. Muhammed’e (sav) kadar tüm peygamberleri dile getirerek medet umdum. Yardımıma gelmelerini isteyerek bu sıkıntıdan kurtulmak istedim. Hem dünyada hem ahirette bana yardımcı olmaları dileğinde bulunmuştum"
KİTABINI ÜCRETSİZ DAĞITARAK HAYIR DUASI ALIYOR

15 yıl medrese eğitimi alan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu olaydan fazla etkilendim. İçimdeki yangını söndürebilmek için 6 ay boyunca ağlayarak bir kitap yazdım. 400 sayfadan oluşan kitabı 4 dilde yazdım. Kitabımı Türkçe, Kürtçe, Farsça ve Arapça kaleme aldım. Ağırlıklı olarak Farsça ve Arapça yer almaktadır. Çünkü hocaların çoğunun lisanları Farsça ve Arapçadır. Bu kitabı her okuduklarında vefat eden oğluma rahmet okuyorlar. Bu nedenle onlara teşekkür ediyorum. İstanbul’daki arkadaşlarım bu yazılarımı benden alarak kitap haline getirdi. Bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlk etapta 150 kitap basıldı. Bu kitap Türkiye’de birçok kişiye dağıtıldı. Hatta bazı fakültelere de gönderdim. Sanırım 25 kitabım kaldı. Benim imkanım olmadığı için destek gelirse kitabımı çoğaltmak istiyorum. Zaten 150 kitabı arkadaşlarım bastırarak bana gönderdi. Bende ücretsiz dağıtarak sadece dua etmelerini istedim. Bu kitabı isteyenler var. Fakat elimde çok az kaldığı için herkese gönderemiyorum. Eğer herhangi bir yerden destek alabilirsem 100 adet daha bastırmak istiyorum"


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/01/05/82-yasindaki-emekli-imam-dort-dilde-kitap-yazdi


Yorumlar
"82 yaşındaki emekli imam dört dilde kitap yazdı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

82 yaşındaki emekli imam dört dilde kitap yazdı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.