ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kültür ve Sanat Büyük ödülleri sahiplerini buldu

Kültür ve Sanat Büyük Ödülüleri bu yıl sanatçı Gönül Ülkü Özcan, Mersiyehan Celal Yılmaz, edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu ile Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı'na verildi

5.1.2015

Kültür ve Sanat Büyük ödülleri sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2014 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüleri’nin sahiplerini açıkladı. Bakan Çelik, ödüllerin 1979’dan beri, Türk tarihi, edebiyatı, dili, plastik, fonetik ve sahne sanatları, sanat tarihi, mimarlık, arkeoloji, halk bilimi, sinema, kütüphanecilik gibi kültür ve sanat dallarındaki hizmet ve çalışmaları, kişi, topluluk ve kuruluşlara verildiğini kaydetti. Çelik ödüllerin sanatçı Gönül Ülkü Özcan, Mersiyehan Celal Yılmaz, edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu ile Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’na verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Özcan’ın Türk tiyatrosunda Darülbedayi geleneğini muhafaza etmesi ve bu geleneği devamlı ön plana çıkarması, Mersiyehan Yılmaz’ın, İstanbul ağzı mersiyenin son temsilcisi olup, Türkiye’de enderun tavrı ile cami musikisi formlarını icra etmesi nedeniyle ödüle layık görüldüğünü bildiren Çelik, şunları kaydetti: "Özellikle edebiyatta biyografi türündeki çalışmaları ve üretkenliği ile pek çok dergide deneme ve makaleleri yayımlanmış ve onlarca esere imza atmış edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu ve ilmi, edebi ve sanatla ilgili yüzlerce eserin yayımlanmasına öncülük eden, yurtiçi ve yurtdışında gelenekli sanatlarımıza ait eserlerin sergilenmesi ile dil, mimari ve edebiyat konularında uluslar arası katılımlı, ortak sempozyumlar düzenlenmesini sağlayan Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’na verilmesi kararlaştırılmıştır."


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2014/12/28/kultur-ve-sanat-buyuk-odulleri-sahiplerini-buldu


Yorumlar
"Kültür ve Sanat Büyük ödülleri sahiplerini buldu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kültür ve Sanat Büyük ödülleri sahiplerini buldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.