ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Biri konser mi dedi?

Yeni yıla girerken sağlık, mutluluk ve benzeri dilekler yanında ‘bol konser’ de dilediyseniz eğer...

5.1.2015

Biri konser mi dedi?

Yeni yıla girerken sağlık, mutluluk ve benzeri dilekler yanında ‘bol konser’ de dilediyseniz eğer, yaşadınız. Zira 2015, özellikle de ilk iki ayı çok hızlı bir giriş yapıyor bolluk açısından, darısı yılın geri kalanının başına.

Skrillex
30 Ocak garajistanbul
Dubstep’in ortaya çıkışında değil ama başımıza musallat oluşunda epey büyük paya sahip Skrillex. 15 Ocak’ta 27 yaşına girecek Amerikalı müzisyenin adı önce From First To Last ile duyulmuştu. Solistliğini yaptığı grupla sert gitar cümlelerinin, canhıraş vokallerin dünyasındaydı. Sonra Gregor Samsa misali bir metamorfoz geçirdi ve o günün en ‘trendy’ müziğinin, en has adamlarından biri oluverdi. En iyi dans ve elektronik müzik dalında iki yıl üst üste Grammy Ödülleri’ni topladı, klipleri milyonlarca kez izlendi. Lady Gaga’dan The Doors’a adını ‘featuring’ ve remiks hanesinde gördüğümüz sayısız büyük isim oldu.

CRR Caz Şubatı
İkametgahını şubat ayında Cemal Reşit Rey’e aldırmak isteyen müzikseverler olacaktır diye tahmin ediyoruz. Zira 18 konserlik nefis bir ‘Caz Şubatı’ planlamışlar. Jan Garbarek ve Ian Anderson (Jethro Tull) gibi yaşayan efsane sıfatını fazlasıyla hakeden bir isimlerden tutun, Olafur Arnalds ve Kelis gibi daha güne dair (ama kesinlikle sadece bugünle sınırlı kalmayan) gençlere dopdulu bir program. Caz başlığı altında blues’tan modern R&B’ye geniş bir seçki.
1 Şubat’ta 90’lardan bu yana bizde de sevilerek takip edilen Azerbaycanlı caz müzisyeni Aziza Mustafa Zadeh’in trio düzeneğinde sahneye çıkacağı konserle start verilecek. Cazın son yıllardaki en dikkat çekici kadınlarından Esperanza Spalding’le, İzlanda’nın müzik camiasındaki yükselişinde öneli pay sahibi Múm’la devam edecek. Snarky Puppy ve Oscar Benton Blues Band konserleriyle de sona erecek. Siz en iyisi programın detaylarına şuradan bir göz atın: www.crrkonsersalonu.org

Joakim Benon ve Elin Kastlander
29 Ocak Babylon
Üçüncü albümleri geçtiğimiz sene yayımlanan İsveçli ikili Joakim Benon ve Elin Kastlander’den oluşuyor. Üçüncü albüme roma rakamıyla ‘V’ adını koymak gibi zihinleri şüphelere sevk eden hareketler yapmayı seviyorlar. Müzikleri de dahil bu hareketlere. Üst başlık olarak modern bir pop müzik yaptıklarını söylemek mümkün, kâh günün hip hop yıldızlarının birinden alıntı yapıp onu kendilerine mal ediyorlar, kâh 60’lardan yadigâr bir hit’ten. Deneyler yapıyorlar hem seslerle hem de halet-i ruhiyenizle.

Omar Souleyman
30 Ocak Babylon
Hipster’lara göbek attıran Suriyeli bir kez daha geliyor. Müziği için ‘düğün havası’ diyenler de olacaktır, farklı tatlar yakalayanlar da. Bizim kulaklarımızın gayet aşina olduğu tınılar, bu bakımdan Avrupa’da gördüğü ilgiden daha farklı. Björk’ün şarkılarına yaptığı remiksler sağ olsun modern müzik camiası seviyor ‘Ömer Süleyman’ı. Her halükârda eğlencesi garantili bir konser.

OneRepublic
30 Mayıs Volkswagen Arena
Amerikalı popüler beşli OneRepublic’in hikayesinin bir ucu 1996’ya, grubun kurucusu iki müzisyenin lise yıllarına dayanıyor. Ryan Tedder ve Zach Filkins lise yıllarında niyetleniyor, ama One Republic’in resmen kuruluşu 2002’yi buluyor. Şimdi esamesi okunmasa 10 yıl öncenin en popüler internet mecrası Myspace’de hatırı sayılır bir kitleye ulaşıyor müzikleri. 2007’de de ilk albümleri ‘Dreaming Out Loud’ geliyor. New Kids On The Block, Take That, ‘N Sync gibi ‘boyband’ ekolüyle, klasik anlamıyla bir pop rock grubu arasında bir yerdeler. Seviliyorlar, takdir de görüyorlar. Hit şarkılar yazmakta mahirler, konserlerindeki performansları da dikkat çekici. Bu yılın, şu ana dek açıklanan en büyük pop konseri.

At The Gates
8 Ocak garajistanbul
İsveçli grup yılın ilk ‘sert’ konserinde kendilerini yıllardır dinleyen, bıkmadan usanmadan öven, genç nesil metal gruplarının onlardan nasıl, neleri arakladığını sayıp döken dinleyicilerine bir hafta rötarla da olsa nefis bir yılbaşı hediyesi verecek.

Kovacs
22 Ocak Garajİstanbul
Hiç eksik etmediği tüylü başlığı ve fiziğiyle dikkat çekiyor Hollanda doğumlu Sharon Kovacs. Ama en çok da güçlü sesiyle. Geleceği parlak görünüyor, onu henüz kariyerinin başında İstanbul’da dinleyeceğimiz için şanslıyız.

Fink
1 Şubat Babylon
Fink, İngiliz müzisyen Fin Greenall’ın sahne adı. İngiliz diyoruz ama esas faaliyet alanı kıta Avrupa’sı. Folk ve blues’tan beslenen, modern sesleri göz ardı etmeyen bir müzik yapıyor. 2000’ler usulü bir şarkıcı / şarkı yazarı desek yeridir. Kaçırmamalı.

Mark Lanegan Band
18 Mart Salon IKSV
Seattle şehrinin en dolgun sesli abisi bir kez daha sınır kapımızdan giriş yapacak. Screaming Trees’le başladığı kariyerini solo albümler ve dostlarının albümlerine konukluklarla sürdüren 50 yaşındaki Mark Lanegan’ı bir alternatif rock abidesi
olarak görmek pekala da mümkün.

Marianne Faithfull
26 Nisan CRR
Marianne Faithfull 68 yaşında. Kariyerinin 50. yılını kutluyor. 60’lı yılları adından en çok Mick Jagger’la olan ilişkisi vesilesiyle söz ettirerek ünlenmiş olsa da hiç de hafife alınmayacak bir müzikal kariyeri var. Yaşını ve görmüş geçirmişliğini ağzından çıkan her kelimede, sesinin renginde hissettiren Faithfull’u dört gözle bekleyenlerin sayısı hiç de az değil.


Kaynak:
http://www.aksam.com.tr/ekler/pazar/biri-konser-mi-dedi/haber-369367


Yorumlar
"Biri konser mi dedi?" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Biri konser mi dedi? ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.