ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"İstanbul Coffee Festival" başladı

Karaköy'deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda, 55 kahve markası ile kahve konusunda özel tasarım, yiyecek ve içecekleri tüketiciyle buluşturan festival, 28 Aralık'ta sona erecek.

5.1.2015



Festivalin düzenleyicisi DSM Group Başkanı Sesli: - "Lezzet haritasında bambaşka bir sayfa açıyoruz. Amacımız; kahveye hak ettiği onuru iade etmek ve kaliteli kahve içmek. Bilet satışları tahminimizin çok çok üstünde gidiyor. Muhtemelen 10 binin üzerine ziyaretçi sayısını yakalayacağız"

Aralarında dünya çapında isimlerin de bulunduğu 55 kahve markası ile kahve konusunda özel tasarım ve içeceklerin tüketiciyle buluştuğu "İstanbul Coffee Festival" başladı.
Karaköy’deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’ndaki açılışta konuşan festivalin düzenleyicisi DSM Group Başkanı Alper Sesli, 500 yıldır dünyaya kahvenin öyküsünün yayıldığı topraklarda yaşayan ve dünyaya kendi demleme tekniğiyle kahve stilini kabule ettirmiş bir ülkenin insanları olarak, kahvenin onurunun hak ettiği yere gelmesini savundukları için böyle bir festival fikri doğduğunu söyledi.
Kahvenin her Türk’ün yaşamında önemli yeri olduğunu vurgulayan Sesli, etkinliğin fuar olmadığını, çünkü içinde sanat, müzik, resim, fotoğraf, sinema bulunduğunu anlattı. Etkinlikte kahve kültürünün keyif alındığı her paydaşın bir araya geldiğini aktaran Sesli, bu yıl ilki gerçekleştirilen festivalde 55 markanın yer aldığını bildirdi.
Sesli, "Bilet satışları tahminimizin çok çok üstünde gidiyor. Muhtemelen 10 binin üzerine ziyaretçi sayısını yakalayacağız. 10 bin kahveseveri burada ağırlayacağız. Lezzet haritasında bambaşka bir sayfa açıyoruz. Amacımız; kahveye hak ettiği onuru iade etmek ve kaliteli kahve içmek" dedi.
Etkinlikte Türk kahvesine yepyeni, çağdaş yorum getiren firmaların da bulunduğunu ifade eden Sesli, kahve makinecilerinin de festivale katıldığını kaydetti.
Sesli, festivalin sürekli hale geleceğini ve gelecek yıl uluslararası katılımcıların bulunacağını sözlerine ekledi.
Festivalde etkinlikler de var
DSM Group tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve Paşabahçe’nin katkılarıyla hayata geçen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Festivalde ziyaretçilere her türlü kahve ikram edilirken, profesyonel baristalar gösteri ve sunum yaptı.
İstanbul Coffee Festival’de kahve ve yiyecek ikramlarının yanı sıra tasarım ürünler, interaktif workshoplar, seminer, konser, sergi gibi çok sayıda ilgi çekici etkinlik yer alıyor. Festivalde ayrıca "Türkiye Kahve Şampiyonası" da gerçekleştirilecek. Yarışmanın 5 kategorideki birincileri dünya yarışmalarında Türkiye’yi temsil edecek.
Etkinlik, 28 Aralık’ta sona erecek.


Kaynak:
http://www.yenisafak.com.tr/hayat/istanbul-coffee-festival-basladi-2052666


Yorumlar
""İstanbul Coffee Festival" başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"İstanbul Coffee Festival" başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.