ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap dünyasından müziğe yeni soluk

Kitap kurtlarının yeni markası babil.com bünyesinde kurulan babil Türk Müziği Topluluğu, her ay farklı bir repertuvarla sahne alıyor. Topluluk, bugün Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde ücretsiz izlenebilecek.

25.12.2014

Kitap dünyasından müziğe yeni soluk

Libronet markalarından, kitap dünyasına yeni bir fikir ve hareketlilik getiren babil.com’un kurduğu babil Türk Müziği Topluluğu her ay yeni bir repertuvarla dinleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Ücretsiz düzenlenen konserlerin üçüncüsü bugün saat 20.00’de Bağlarbaşı Kültür Merkezi Boğaziçi Salonu’nda izlenebilecek. Bilen Işıktaş’ın sanat yönetmenliğindeki babil Türk Müziği Topluluğu’nda Hamide Uysal (solist), Sami Dural (solist), Yaprak Sayar (solist), Ahmet Meter (kanun), Aziz Şükrü Özoğuz (keman), Bilen Işıktaş (ut), Volkan Ertem (viyolonsel) yer alıyor.

‘Her eser edebi bir belge’

babil Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluş öyküsünü anlatan Libronet Yönetici Direktörü Mehmed Ali Çalışkan, “Libronet olarak kitaba, kültüre ve sanata derin bir bağlılığımız var. Bu bağımızı ilk olarak babil Türk Müziği Topluluğu ile gün yüzüne çıkardık” diyor. Türk müziğine desteklerinin devam edeceğini söyleyen Çalışkan, her eserin aynı zamanda edebi bir belge olduğunu vurguluyor: “Dede Efendi’den Itrî’ye, Rakım Elkutlu’dan Tatyos Efendi’ye her bir eser, edebi bir mektup, aynı zamanda tarihi bir belge. Kullandığı enstrümanlarla Türk müziğine çağdaş ve yeni bir boyut getiren babil Türk Müziği Topluluğu sayesinde bu mektupları günümüze taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.”


Kaynak:
http://www.aksam.com.tr/kultur-sanat/kitap-dunyasindan-muzige-yeni-soluk/haber-366163


Yorumlar
"Kitap dünyasından müziğe yeni soluk" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap dünyasından müziğe yeni soluk ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.