ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Gazeteci Yazar Ahmet Tezcan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Kayseri’ye gelen gazeteci yazar Ahmet Tezcan öğrencilerle söyleşide bir araya geldi.

25.12.2014

Gazeteci Yazar Ahmet Tezcan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Kayseri’ye gelen Gazeteci ve Yazar Ahmet Tezcan Kilim Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerle söyleşide bir araya geldi.
Söyleşide konuşan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu “ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde düzenlemiş olduğumuz ‘Yazarlar okurlarıyla buluşuyor’ projemiz kapsamında sosyal bilimler lisemizde çok değerli büyüğümüz Ahmet Tezcan bey ile çok güzel bir söyleşi olacağını ümit ediyorum” dedi.
Çandıroğlu “ Sosyal bilimler lisesi adına yakışır biçimde gerektirileni her zaman yerine getiriyor. Bizde bunu burada görmekten son derece mutlu ve bahtiyar oluyoruz. Değerli bir yazarımızla birlikteyiz. Dinlerken veya okurken bunun farkında olursanız belki başka dünyalarda başka şeylerde görebilirsiniz. İnşallah bunları görmeniz dileği ile herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.
Gazeteci, Yazar Ahmet Tezcan “ Benim kızım lisede okuyor. Oda sizin gibi sosyal bölümü öğrencisidir. Bu fen bölümü okuyan öğrenciler genelde sosyal bölümü okuyan öğrencilere tepeden bakarlar. Halbuki Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan alan sosyal alandır. Türkiye’nin çok ciddi anlamda sosyologlara ihtiyacı var. Psikologlara da ihtiyaç olunmaya başlandı ama sosyologlara çok daha fazla ihtiyaç var” dedi.
Tezcan “ Sosyal bilimler benimde en çok önem verdiğim alandır. Çünkü sosyal bilimlerin en önemli ana maddesi insandır. İnsana hem hizmet edip hem de geçinmek imkanı sosyal bilimlerde daha fazladır. Sonra bir fenci olursunuz bir atom bombası yaparsınız ve sonra o bütün ilminiz büyük bir tehlikeye dönüşür. Ama sosyal alanda insanı tanıyarak insana hizmet etmek çok daha keyifli ve güzeldir. O bakımdan sosyal bilimleri tercih ettiğiniz için hepinizi kutluyorum” diye konuştu.
Tezcan son olarak “ TRT de yedi güzel adam dizisi var. Bu 7 güzel adamın temel özelliği şudur; şiirler yazmışlar ama yazdıkları şiirleri tamamen yeni tarz yani serbest vezinle yazmışlar. Fakat dayandıkları temel yaslandıkları duvar tamamen bu toplumun kendi ana kültüründen süzülüp gelmiş bilgi birikiminden olmuştur. Hani dedim ya Türkiye’de psikologlara çok ihtiyaç var. Nedeni ise biz şuan toplum olarak büyük bir kimlik bunalımı içerisindeyiz. Sen kimsin diye soran yabancıya biz şuyuz diyemiyoruz” şeklinde konuştu.


Kaynak:
http://www.haber3.com/gazeteci-yazar-ahmet-tezcan-ogrencilerle-bir-araya-geldi-3094849h.htm


Yorumlar
"Gazeteci Yazar Ahmet Tezcan Öğrencilerle Bir Araya Geldi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Gazeteci Yazar Ahmet Tezcan Öğrencilerle Bir Araya Geldi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.