ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Kanuni ve Sinan" Tiyatro Oyunu Akşehirlilerle Buluştu

“KANUNİ VE SİNAN” TİYATRO OYUNU AKŞEHİRLİLERLE BULUŞTU

24.12.2014



Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi, sosyal etkinlikler kapsamında Meram Belediye Tiyatrosu tarafından sergilenen ’Kanuni ve Sinan’ isimli tiyatro Oyununu Akşehirlilerle buluşturdu.
Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Akşehir Kültür Merkezi’nde sergilenecek oyun, Münir Karakaş tarafından yazıldı. Yönetmenliğini Bengisu Gürbüzer Doğru’nun yaptığı oyunda Meram Belediye Tiyatrosu oyuncuları rol aldı. İki seans halinde sergilenen oyunun gündüz seansı öğrenciler için Akşam seansı ise vatandaşlar için sergilendi. Tiyatro oyunun akşam seansına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü erkan çelik, İlçe Milli eğitim Şube Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tek perde olarak ve Osmanlı Devletinde en uzun süre tahtta kalan Kanuni Sultan Süleyman’ın devlet yönetimindeki üstün başarılarının sahnelendiği oyunda, Süleymaniye Camisinin yapılış sürecindeki sıkıntılar da ele alınıyor. Yine Kanuni döneminde İstanbul’a kanallarla suyun getirilişi de oyunda işleniyor. Oyunun son bölümünde ise Süleymaniye Camii’nin minareleri ve kubbesinin, özel ışık sistemiyle yükselme sahnesi izleyiciyle buluşturuluyor. Büyük beğeni toplayan oyun, bitiminde izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, tiyatro oyunun sonunda oyuncuları tek tek tebrik ederek “Meram Belediyemizin tiyatro ekibine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir güzel oyunu bizlere sergilediler ve tabiri caizse tarihimize projektör tuttular. Zaman zaman yanlış tarihi bilgilerle gençlerimize ve bizlere bilgiler veriliyor. Bu yanlışlığı düzeltmek adına bu oyun sadece güzel vakit geçirmek ya da tarihe yolculuk olarak değil; geçmişimizin ve tarihimizin en önemli şanlı dönemine gölge düşürmek isteyenlere adeta bir cevaptı. Ben tekrar tiyatro ekibimize ve izlemeye gelen seyircilerimize teşekkür ediyorum. Sizler böyle ilgi gösterdikçe bu tür program ve faaliyetlerimiz devam edecek. Yeter ki o mazlumlara sahip çıkmış şanlı ecdadımızı lekelemek isteyenlere fırsat vermeyelim, o oyunlara gelmeyelim” diye konuştu.
Başkan Akkaya tiyatro ekibi adına Mimar Sinan rolünü oynayan oyuncuya plaket ve Akşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan bir set verdi.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/kanuni-ve-sinan-tiyatro-oyunu-aksehirlilerle-konya-yerelhaber-536796/


Yorumlar
""Kanuni ve Sinan" Tiyatro Oyunu Akşehirlilerle Buluştu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Kanuni ve Sinan" Tiyatro Oyunu Akşehirlilerle Buluştu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.