ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

5 Fırça Resim Sergisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü mezunu 5 resim öğretmeni hayalleri olan karma resim sergisini açtı.

24.12.2014

5 Fırça Resim Sergisi

2003 yılında OMÜ Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun olan ve Samsun’un farklı ilçelerinde resim öğretmenliği yapan Maksude Güney, Eda Demirci, Arzu Demirbilek, Esra Örkün Korkmaz ve Sevda Yılmaz isimli öğretmenler hayallerini kurdukları karma resim sergisini Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (AVM) açtı.
Piazza AVM Sanat Galerisi’nde açılan serginin açılışına Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, OMÜ Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi arkadaşları adına konuşan Resim Öğretmeni Maksude Güney, “Sergimizin adını ‘5 Fırça Resim Sergisi’ olarak adlandırdık. Beşimizin aynı anda sergi açmak hep hayalimizdi. OMÜ Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitim Bölümü’nden mezun olduk. Hepimiz şu anda Samsun’un çeşitli ilçelerinde resim öğretmeni olarak görev yapmaktayız. Yağlı ve akrilik boya karışık tekniklerle yapılmış resimlerimizi sergileyip insanların beğenisine sunduk. Bireysel veya kişisel sergilerimiz daha önceden oldu ama birlikte ilk defa sergi açıyoruz” dedi.
Eski öğrencilerinin böyle bir sergi açmasından dolayı gurur duyduğunu ifade eden OMÜ Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, “Buradaki sanat eserlerinin sahipleri olan sanatçılarımız ile beraber eğitim ortamlarında bir arada çalıştık. Aradan yıllar geçmesine rağmen sanata halen bağlı olduklarını görmek ve üretimlerini sergilemek için bu tip olayları zorlamaları hoşuma gitti ve gurur duydum. Açılıştan sonra eserlerin kendileri ziyaretçilere birçok şeyi söyleyecektir” diye konuştu.
5 resim öğretmeninin yaptığı 33 eser 1 hafta boyunca Piazza AVM Sanat Galerisi’nde sergilenecek.


Kaynak:
http://www.haberinadresi.com/5-firca-resim-sergisi-h137617.html


Yorumlar
"5 Fırça Resim Sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

5 Fırça Resim Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.