ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşması

“Allah De Ötesini Bırak” kitabıyla yarım milyon satış rakamına ulaşan Uğur Koşar, modern çağın hastalıkları olan panik ataklıktan ve depresyondan kurtulmanın ipuçlarını anlattı.

23.12.2014

İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşması

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşması-3” etkinliğine katılan yazar Uğur Koşar’ın Atatürk Kültür Merkezi’ndeki “Allah De Ötesini Bırak” konulu söyleşisi büyük ilgi gördü. Vatandaşların yoğun ilgisiyle dolan salonda Koşar, dua, ibadet, tefekkür ve tevekkül konularını içeren sohbette bulundu.
"İSTEMESİNİ BİLİN YETER"
İnsanoğlunun yaşam mücadelesi içerisinde kaldığı hayatta zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Uğur Koşar, müminin en büyük silahı olan dua ile Allah’a sarılmakla sıkıntıların üstesinden gelineceğini söyledi. Duanın bir şuuru olduğunu söyleyen Koşar, “Ben dua ediyorum ama kabul olmuyor” demek yanlış. “Duam kabul olmuyor" diyenin yanına hemen şeytan gelir ve vesveselerine başlar. Yüce Allah diyor ki; ‘Benden isteyin hem de büyük isteyin’ Böyle diyen bir yaradan duayı tabii ki kabul eder. Yeter ki samimiyetle istemesini bilelim” ifadesini kullandı.
MUTLU OLMANIN SIRRINI AÇIKLADI
Kendisini dinlemeye gelenlere, “Nasıl mutsuz oluyoruz?” diye soran Uğur Koşar, “Bir şeyi çok istiyorsak, zihin bunun hemen olmasını istiyor. Elde edince de bırakıyoruz. Halbuki, bir dakika sonra ne olacağımızı bilmiyoruz. Kulun şöyle demesi lazım, ‘Allah’ım ben bu işin nasıl olacağını bilmiyorum. Bir yola girdim ve seni bu yolda vekil ediyorum’. Bunu dedikten sonra o iş olmasa bile mutlu oluruz. Çünkü Allah en iyi bilen kılavuzdur” diye konuştu.
DEPRESYON VE PANİK ATAKLIĞIN ÇÖZÜMÜ
Çağım temel problemlerinden biri olan depresyon ve panik ataklığın çözümünün tevekkül ve tefekkür ederek giderilebildiğini kaydeden Koşar, "Kesinlikle, neredeyse her evde bir panik atak, bir depresyon var. O kadar yaygın ki. Bakın sahabe zamanına sıkıntı içinde bir huşu vardı, bizler varlık içinde huzursuzsak eğer bu tevekkül ve tefekkür, yani Allah’ın ipine sıkıca sarılamadığımız içindir. Zaten bizlerde bu anlamda bu açığın kapanmasına vesile oluyoruz. Zihni dinlerse, bizi mutsuz eder. Biz Hakk’ın sesini dinlediğimizde yüreklerimiz gülmeye başlıyor" şeklinde konuştu.
Söyleşinin sonunda Yazar Uğur Koşar’ı tebrik ederek çiçek takdim eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, her ay Türkiye’nin tanınmış usta kalemlerini, ilim adamlarını, alanlarında uzmanlaşmış başarılı yazarlarını ve konferansçılarını Samsun’a getirerek insan hayatına zenginlik ve yeni anlamlar kattıklarını söyledi.
Uğur Koşar ilgiyle izlenen sohbetini kendisini dinlemeye gelenlere yaptırdığı dua ile sona erdirdi. Koşar daha sonra kendisine ayrılan bölümde okurları için kitaplarını imzaladı.


Kaynak:
http://www.haber3.com/ilkadim-konferanslari-okur-yazar-bulusmasi-3092704h.htm


Yorumlar
"İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşması" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İlkadım Konferansları Okur Yazar Buluşması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.