ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Gazi Ortaokulu'ndan Bir İlk: Tohum Sergisi

Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, disiplinler arası etkileşime ön ayak olacak örnek bir projeye imza attı. Fen Bilgisi dersi kapsamında işledikleri bir konudan yola çıkattı.

23.12.2014

Gazi Ortaokulu'ndan Bir İlk: Tohum Sergisi

TÜBİTAK Bilim Fuarı projesine de dâhil olan, üç aşamalı projenin birinci ayağını oluşturan sergide 50’den fazla tohum yer alıyor. Proje, Fen Bilgisi ve Görsel Sanatların yanı sıra Müzik, Sosyal Bilgiler ve Türkçe derslerini de içine alarak disiplinler arası etkileşime de büyük katkı sağlayacak. Tohumların incelenebildiği mercekli köşe, tohumlar hakkında genel bilgilerin anlatıldığı bilgi köşesi ve tohumlarla süslenmiş ’Tohumlar Sanata’ isimli resim köşesinden oluşan sergi on gün açık kalacak.

’EK TOHUMUN HASINI, ÇEKME GELECEK YASINI’

,Gazi Ortaokulu Müdürü Sadettin Çınar’ın tohumların önemini vurgulayan konuşmalarıyla açılan sergiye diğer öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Sergi açılışında; "Ek tohumun hasını, çekme gelecek yasını" sloganına ağırlık verdiklerini vurgulayan Çınar, "Geleceğe sağlıklı bir nesil bırakmak adına biz nasıl katkı sunabiliriz, bu amaçla yola çıktık. Ülkemizde tohumculukla ilgili son yıllarda çok büyük gayretler gösteriliyor ama hala yeterli düzeyde değil. Biz, kendi kendimize yeterli bir ülke olabilmek için tohumculuğa önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Velilerimizin ve diğer öğrencilerimizin dikkatini çekmek adına ilk adımı okulumuzda atmak istedik. Benim elimde 480 fidan var. Biz bu fidanları geleceğe hazırlıyoruz. Bu proje ile de geleceğimizi inşaa edecek bu fidanlarla geleceğimizin sağlıklı tohumlarını bir araya getirerek ikisi arasında bir bağ kurmuş oluyoruz. Yürüttüğümüz TÜBİTAK destekli ve çevre konulu projelerle, vizyon okul olma yolunda Aliağa’daki diğer okullara örnek olmaya çalışacağız.

OKULLAR BAZINDA TÜRKİYE’DE İLK DEFA AÇILAN BİR SERGİ

Fen Bilgisi Dersinde besinler konusunu işlerken öğrencileriyle dersin çıkış noktası olan tohumlara ulaştıklarını ve öğrencilerin ortaya attığı fikirler üzerine bir proje hazırlamaya karar verdiklerini belirten Fen Bilgisi Öğretmeni Kadir Oltulu da , "Öğrencilerimizin tohumları hiç tanımadıklarını fark ettik. Tohumlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıkları sonucu ortaya çıkınca böyle bir proje için yola çıktık. Diğer derslerimizle olan ilişkileri de göz önünde bulundurarak çalışmaları birleştirip bu sergiyi açtık. 50’den fazla tohumu öğrencilerimiz bulup getirdi. Yaklaşık on çeşit tohum da yurtdışından geldi. Diğerleri de Aliağa ve İzmir bölgesinde yetiştirilen ve ürün elde edilen tohumlar. Geniş kapsamlı araştırmalarım sonucunda bu tür bir çalışmaya rastlamadım. Okullarda gerçekleştirilen okullar bazında tohumlarla ilgili öğrenciler tarafından Türkiye’de ilk defa açılan bir sergi" diye konuştu.

PROJENİN İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ AŞAMALARI İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Görsel Sanatlar Öğretmeni Canan Güneri serginin TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırlanmış olan projenin ilk aşaması olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Proje ve sergi çocuklarımızın çok ilgisini çekti. Şimdi de ikinci ve üçüncü aşamaları için hazırlık yapıyoruz. Tohumlarımız filizlenip çiçek açacak" diyerek bu ürünler için de ayrı bir sergi açacaklarını ifade etti. Sergi için çevresinden tohumlarla ilgili araştırma yapan ve çok sayıda tohum toplayarak seriye katkıda bulunan beşinci sınıf öğrencisi Doğa Apaçık ise; "Bu projeyi ilk olarak besinler ve özellikleri konusunu işlerken öğretmenimiz ile aramızda bir konuşma geçti. Tohumları merak ettik. Bu projeye başladık. Çalışmamızda da tohumlarımızın özelliklerini vurgulamak istedik ve bu sergiyi açtık" dedi.


Kaynak:
http://www.haberler.com/gazi-ortaokulu-ndan-bir-ilk-tohum-sergisi-6799006-haberi/


Yorumlar
"Gazi Ortaokulu'ndan Bir İlk: Tohum Sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Gazi Ortaokulu'ndan Bir İlk: Tohum Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.