ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

“Kanuni ve Sinan” isimli tiyatro...

Meram Belediye Tiyatrosu tarafından sergilenen ‘Kanuni ve Sinan’ isimli tiyatro oyununu bugün Akşehir’de sahnelenecek.

22.12.2014

“Kanuni ve Sinan” isimli tiyatro...

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bugün Akşehir Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun, iki seans halinde saat: 13.00’de öğrenciler için saat 20.00’de vatandaşlar için sergilenecek.

Tek perde olarak ve Osmanlı Devletinde en uzun süre tahtta kalan Kanuni Sultan Süleyman’ın devlet yönetimindeki üstün başarılarının sahnelendiği oyunda, Süleymaniye Camii’nin yapılış sürecindeki sıkıntılar da ele alınıyor. Yine Kanuni döneminde İstanbul’a kanallarla suyun getirilişi de oyunda işleniyor. Oyunun son bölümünde ise Süleymaniye Camii’nin minareleri ve kubbesinin, özel ışık sistemiyle yükselme sahnesi izleyiciyle buluşturuluyor.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Meram Belediye Tiyatrosu tarafından sergilenecek ‘Kanuni ve Sinan’ isimli tiyatro oyununa tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.


Kaynak:
http://www.istasyongazetesi.com/haber/1517/kanuni-ve-sinan-isimli-tiyatro.html


Yorumlar
"“Kanuni ve Sinan” isimli tiyatro..." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

“Kanuni ve Sinan” isimli tiyatro... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.