ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Efsane sergi

Bir asrı deviren Türk sinemasının, hafızalara kazınan efsane filmlerinin afişleri, ‘100. Yıl Film Afişleri’ adlı sergide toplanarak, CerModern’de sergilenmeye başlandı.

18.12.2014

Efsane sergi

Türk sinemasının 100. yılı kutlamaları kapsamında CerModern’de hazırlanan, ‘100. Yıl Film Afişleri’ sergisini, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik açtı. Açılışa; Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Turgay Tanülkü gibi usta oyuncular da katıldı. Türk sinemasının önemli filmlerinin afişlerinin yer aldığı sergide konuşan Bakan Çelik, Türk sinemasının elde ettiği başarıları sürdürülebilir kılmak amacıyla hazırlanan kanun taslağı çalışmalarının, sektör temsilcilerinin katılımıyla tamamlandığını belirterek, “İnşallah bu kanun taslağı da en kısa zamanda Bakanlar Kurulu’na sunup onay aldıktan sonra TBMM’ye sevk edeceğiz. Hazırlanacak Türkiye Sinema Kanunu sektörün daha çok desteklenmesi, hak ettiği şekilde desteklenmesi için ve küresel rekabette yerini alması için büyük bir imkan sağlayacaktır” dedi.

ALTI BİN FİLM
Beyaz perdede bazen yaşanan sosyal sıkıntıları gördüklerini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:
“Türk Sineması bu uzun serüveninde Atıf Yılmaz’dan, Yücel Çakmaklı’ya, Yılmaz Güney’den Nuri Bilge Ceylan’a kadar birçok önemli ismi yetiştirdi. Her biri Türk sineması açısından birer marka değerinde ve ülkemizin yumuşak gücü olarak dünyaya tanıtılmasında çok büyük bir vazife gördüler, görmeye devam ediyorlar. Bugüne kadar 6 binden fazla uzun metrajlı film sinemaseverlerle buluştu. Son derece zengin bir içerikle hazırlanan bir sergideyiz.”


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27792538.asp


Yorumlar
"Efsane sergi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Efsane sergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.