ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kudüslü Müslüman ve Hristiyan Araplardan ortak etkinlik

Kudüs Üniversitesi bünyesinde Müslüman ve Hristiyan Arapların katılımıyla "Kudüs bizi birleştiriyor" adlı sergi düzenlendi.

18.12.2014

Kudüslü Müslüman ve Hristiyan Araplardan ortak etkinlik

Eski Şehir’deki Kudüs Üniversite’sinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte, Filistin kültürünü yansıtan el yapımı ürünler sergilendi.

Filistinli yerel sanatçıların halk türkülerini seslendirdiği etkinlik üç gün sürecek.

Etkinliği organize eden Kudüs Üniversitesi Arapça Bölüm Başkanı Dr. Şükrü El Abid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Filistin’e ait yerel ürünlerin tanıtımı ile toplumun tüm kesimlerini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Yaklaşan Noel ve yeni yıl öncesi Müslüman ve Hristiyan Arapların etkinlik çerçevesinde bir araya gelerek birlik mesajı verdiklerini ifade eden Şükrü, "Yahudilere karşı da bir ön yargımız yok. Onlar da gelip bize katılabilirler. Bizim buradaki amacımız Filistin’in yerel ürünlerine destek olmak ve kültürümüzü tanıtmak" dedi.

Filistin’de yaşayan Hristiyan Araplar nüfusun yaklaşık yüzde beşini oluşturuyor. Hristiyanlığın kutsal sayılan mekanlarından Kıyame Kilisesi Kudüs’te bulunuyor. Hristiyanlar Hazreti İsa’nın bu kilisede çarmıha gerildiğine, ardından da göğe yükseldiğine inanıyor. Hazreti İsa’nın doğum yeri olan Beytüllahim’in de bulunduğu Filistin toprakları, Hristiyanların en kutsal yerlerinden biri sayılıyor.

Kudüs, Müslümanlar için de en kutsal mekanlardan biri. Kudüs’teki Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inşa edilen Kubbetu’s Sahra camisinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. İslam inancında Beyt’ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor.

İsrail, 1967’de işgal ettiği Doğu Kudüs’ü daha sonra "birleşik başkenti" ilan etti. İsrail’in kararını tanımayan uluslararası topluma göre, Mescid-i Aksa ve Kıyame Kilisesi’nin de bulunduğu Doğu Kudüs işgal altında.

İsrail, çeşitli gerekçelerle Filistinlilerin Doğu Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya girişlerine zaman zaman yasaklama getiriyor.


Kaynak:
http://haber.stargazete.com/dunya/kuduslu-musluman-ve-hristiyan-araplardan-ortak-etkinlik/haber-981719


Yorumlar
"Kudüslü Müslüman ve Hristiyan Araplardan ortak etkinlik" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kudüslü Müslüman ve Hristiyan Araplardan ortak etkinlik ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.