ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Alanya’da Engelliler Yararına Konser

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde 30 kişiden oluşan Neşe-i Muhabbet Türk sanat müziği korosu, geliri engellilerin kaldığı Engelsiz Yaşamevi’ne bağışlanmak üzere bir konser düzenledi.

16.12.2014

Alanya’da Engelliler Yararına Konser

Alanya’da 30 kişiden oluşan Neşe-i Muhabbet Türk sanat müziği korosu, geliri engellilerin kaldığı Engelsiz Yaşamevi’ne bağışlanmak üzere Alanya Kültür Merkezi’nde bir konser düzenledi.Geceye yaklaşık 500 kişi katıldı.Konser’de sahne alan her biri ayrı meslek dallarında çalışan ve hiç karışılık beklemeksizin kendi imkanlarıyla çalışmalarını gerçekleştiren koro üyeleri dinleyicileri mest ettiler.Konser’de engelli çocuklar da sahne aldı.Yoğun programı nedeniyle konsere gecikmelide olsa katılan Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven ise, içeri girdiği sırada, göreve geldiği ilk günden beri yakından ilgilendiği engelli çocuklar tarafından sevgiyle karşılandı.

Karşılama sırasında Kaymakam Hasan Tanrıseven’e ’ Hoş geldin devlet baba ’ diyen engelli çocuklar hem Kaymakam Tanrıseven’i hem de salondaki izleyicileri duygulandırdı.Engelli bireylerle yakından ilgilenen Kaymakam Tanrıseven, " Ben her zaman sizinleyim, sizler bizim önceliğimizsiniz" dediği çocuklarla hatıra fotoğrafı çekindi.Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya’nın da katıldığı konser yaklaşık 2 saat sürdü.Gecede engelli çocukların rehabilite edildiği Engelsiz Yaşamevi’ne yardımda bulunan Kısmet Otel ekipmanları işletmecileri Sait Savaş ve Duran Yağmur’a, katkılarından dolayı plaket verildi.

Neşe-i Muhabbet Korosu kurucusu ve Engelsiz Yaşamevi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Ayaz, engelliler yararına düzenledikleri konsere halkın büyük ilgi gösterdiğini söyledi.Konserin gelirinin engelli öğrencilerin kaldığı Engelsiz Yaşamevi binasının iyileştirme çalışmalarında kullanılacağını bildiren Ayaz, "Koromuz engelsiz yaşama destek vermek için kuruldu.Herhangi bir kar amacımız yoktur.Geçen yıl da gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle yaşam evine mutfak yaptırdık.Yaptığımız bu etkinliklerde karı, engelliler yaşam evine veriyoruz" dedi.Koroda öğretmenden, ev hanımına farklı meslekten insanların olduğunu ifade eden Ayaz, 30 kişilik sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.Ayaz koronun bir üyesinin de görme engelli olduğunu sözlerine ekledi.Engelsiz Yaşamevi Derneği Başkanı Gülnur Erbudak Ağca, Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Özdeş ise konser sonrası yaptıkları açıklamada, özel gecede kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ettiler.


Kaynak:
http://www.haberfx.net/alanya-da-engelliler-yararina-konser-haber-1865042/


Yorumlar
"Alanya’da Engelliler Yararına Konser" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Alanya’da Engelliler Yararına Konser ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.