ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bayraklı Belediyesi'nden cezaevinde konser

BAYRAKLI Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, İnsan Hakları Günü’nde Buca Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere moral konseri verdi. Söylenen şarkılarla kimi zaman duygulanan kimi zaman eğlenen hükümlüler keyifli bir gün geçirdi.

12.12.2014

Bayraklı Belediyesi'nden cezaevinde konser

ezaevi salonunda düzenlenen moral konserine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, Cezaevi Savcısı Fatih Mehmet Ertürk, Cezavi Müdürü Remzi Uluşahin ve Ceza İnfaz Kurum Müdürleri ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.

NE İSTEDİYSEK DESTEK OLDULAR
Açılış konuşmasını Buca Cezaevi Müdürü Remzi Uluşahin Yaptı. 10 yıldır Buca Cezaevinde görev yaptığını belirten Uluşahin, "Buca Cezaevi isyanlar diyarıydı. Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde gerek mahkum arkadaşlarımız gerek idari personelimizle ilgili en ufak bir sıkıntı, kavga gürültü olmadı. Burada bir aile ortamı var. Personelime ve mahkum kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu koromuzun dördüncü konseri. Bayraklı Belediyesi’nden ne istediysek hep verdiler. Başkanımızın mahkum yakınlarına da yardım ettiğini biliyorum. Bu derece düşkün insanlara yardım eden başkanımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

ŞARKILAR KİMİ ZAMAN AĞLATTI KİMİ ZAMAN OYNATTI
Şef. Dr. Halil Altınköprü eşliğinde sahne alan Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu seslendirdiği şarkılarla salonu dolduran tutuklu ve hükümlüleri kimi zaman duygulandırdı kimi zaman oynattı. Mahkumlar, söylenen şarkılara sık sık eşlik ederek keyifle dakikalar geçirdi.

"EN KISA ZAMANDA AİLELERİNİZE KAVUŞMANIZI DİLİYORUM"
Konserin sonunda konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, "Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Cezaevimiz ile işbirliği sonucu gerçekleştirdiği bu enfes müzik ziyafeti için emeği geçen başta Bayraklı Belediye Başkanımız, kurumdan sorumlu başsavcı vekilimiz, savcımız ve kurum idaremiz değerli şefimiz, koristler ve saz sanatçılarımıza en içten, gönülden sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin yanı sıra bizleri de bu müzik ziyafetiyle resmi havanın dışında başka yerlere taşıdılar. Emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Buraya iştirak etmiş olan bütün misafirlerimize ve sizlere hoş geldiniz, güle güle, Allah kurtarsın, bir daha cezaevinde sizleri görmek istemiyoruz. En kısa zamanda ailenizle sevdiklerinizle birlikte olmanızı diliyorum" dedi.

Etkinliğin sonunda İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Başkan Hasan Karabağ’a çiçek takdim etti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Ben bu çiçeği mahkum arkadaşlar adında da almış olayım. Buradaki arkadaşlarımıza Allah kurtarsın diyorum. Hapishaneler azalsın fabrikalar, okullar çoğalsın istiyoruz. Bugün Dünya İnsan Hakları günü. Buradaki insanlar uzaydan gelmedi. Hepsi bizim insanlarımız. Onlar doğarken cezaevine düşeceklerini bilmiyorlardı. Herkesin her şey başına gelebilir. Önemli olan onları topluma kazandırmaktır. Bu kapsamda moral vermek onlarla birlikte olmak yalnız olmadıklarını terk edilmediklerini hissettirmek için buradayız. Çok güzel bir gün oldu" dedi.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ege/27752564.asp


Yorumlar
"Bayraklı Belediyesi'nden cezaevinde konser" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bayraklı Belediyesi'nden cezaevinde konser ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.