ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Suriyeli yetim çocuklar için etkinlik düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlim Kültür Medeniyet Topluluğu, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle kentteki Suriyeli yetim çocuklar yararına etkinlik düzenlendi.

12.12.2014

Suriyeli yetim çocuklar için etkinlik düzenlendi

İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, üniversitenin konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, yetimlerin özellikle korunup gözetlenmesi gerektiğini söyledi.
Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın felakete uğrayan tüm insanlığa el uzatılması gerektiğini belirten Yılmaz, gayrimüslim toplumların dünya genelindeki yetimlere yoğun ilgi gösterdiğini, bunun asıl sebebinin ise onları İslam’dan uzaklaştırmak olduğunu savundu.
Aylık 90 lira ile bir yetimin bakımını üstlenilebileceğini aktaran Yılmaz, üniversiteli öğrencilerin kendi aralarında yapacakları 5-10 lira bağışla birer yetim yetişmesi için katkıda bulunabileceklerini kaydetti.
İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek de Suriye sınırında yaşanan savaşa ve Türkiye ’deki dram sessiz kalınmaması gerektiğine işaret ederek, on binlerce çocuğun yetim kaldığını belirtti.
Yemelek, yetim kalan çocukların barınma, yemek ve eğitim konularına dikkat çekerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Meşail Al Gad (Yetimler Okulu) öğrencileri mini konser verirken, İmam Hatip Lisesi öğrencileri ney eşliğinde çeşitli şarkılar seslendirdi.


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/kilis_haber/suriyeli_yetim_cocuklar_icin_etkinlik_duzenlendi-1249587


Yorumlar
"Suriyeli yetim çocuklar için etkinlik düzenlendi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Suriyeli yetim çocuklar için etkinlik düzenlendi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.