ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Van'da şair ve yazarlar okuyucu ile buluşuyor

Van'da Yörem Sanat Merkezinde bir araya gelen Vanlı yazarlar ve şairler kendi hayatlarından kesitlerle söyleşi yaptı.

10.12.2014

Van'da şair ve yazarlar okuyucu ile buluşuyor

Yörem Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan Vanlı yazar ve şairler birer konuşma yaparak sanata ve sanatçıya daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, önümüzdeki günlerde yine aynı şekilde etkinlikler yaparak şiir dinletileri yapacaklarını belirttiler.

Yazar Hikmetullah Yetkin kendini ifade ederken 15 yaşından beri başından geçen yazarlık serüvenini dile getirdi. Dostane ve samimi sohbet havasında geçen tanıtımda yazar aynı zamanda yazmanın çok zor bir iş olduğunu ve yazacak malzeme elde etmek adına insanın birçok alanda bulunması gerektiğini de vurguladı. Kitabının ülkemiz dışında birçok ülkede satıldığını ve bazı kitaplarının bir milyonu aşkın satması ile dünyada en çok okunan listesine girdiği halde kendi memleketi Van’da yeteri kadar tanınmadığını ve bundan duyduğu üzüntüyü dile getiren Yetkin, konuşmasından sonra dinleyici bir bayanın neden kendisine, "memleketinizde yeteri kadar tanınmıyorsunuz" sorusu üzerine sorudan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Vanlı hemşehrilerinin bu konuda duyarsızlıklarını dile getirdi ve bundan üzüntü de duyduğunu sözlerine ekledi.

Şiirlerin okunduğu, sanata dair konuşmaların da yapıldığı buluşmaya Müştehir Karakaya, Hikmetullah Yetkin, Kadir Cesur, Ahmet Can Altınok, Fuat Arpa, Necla Arpa Gülaçar ve Muhsin Öztopçu olmak üzere 7 yazar katıldı. Etkinliği, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer’in yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Yapılan konuşmaların ardından şair ve yazarlara verilen plaketlerin ardından, etkinlik sonunda Vanlı şair-yazar kitaplarını okurları için imzaladı..


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2014/12/10/vanda-sair-ve-yazarlar-okuyucu-ile-bulusuyor


Yorumlar
"Van'da şair ve yazarlar okuyucu ile buluşuyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Van'da şair ve yazarlar okuyucu ile buluşuyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.