ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yazar Nazlı Eray Sevenleri İle Buluştu

Yazar Nazlı Eray, Elazığ'da düzenlenen söyleşide sevenleri ile buluştu.

9.12.2014

Yazar Nazlı Eray Sevenleri İle Buluştu

Yazar Nazlı Eray, Elazığ’da düzenlenen söyleşide sevenleri ile buluştu.
Elazığ Öğretmenevi’nde düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Avukat İbrahim Gök yaptı. Hayranlarının kitaplarını imzalayan ve sohbet eden Eray, Şair ve Yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın hayatından kesitler anlattı. Söyleşinin moderatörlüğünü yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Avukat İbrahim Gök, "Bugün çok önemli bir yazarımız Ahmet Hamdi Tanpınar’dan konuşacağız. Tabi edebiyat deyince akla beş isimden biri olarak Ahmet Hamdi Tanpınar akla gelir. Bugün bu değerli yazarımızı, son dönem köşe taşlarından biri olan ve 41 tane eser vermiş önemli yazarımız Nazlı Eray’dan dileyeceğiz" dedi.
’Aydaki Adam Tanpınar’ ismini verdiği kitabından bahseden Yazar Eray, bu ismi neden verdiğini anlattı. Yazar Eray, "Ahmet Hamdi Tanpınar’ın bitiremediği bir romanı vardı. ’Aydaki Kadın’ adlı bu roman ölümünden 20 yıl sonra bulunarak derlenerek tamamlandı ve okurlara sunuldu. Ben de Ahmet Hamdi Tanpınar’ı daima aydaki dolunayın üzerindeki adam olarak gördüm. Benim romanım büyülü gerçekçi bir roman. Belgesel gerçekçi, roman içinde Ahmet Hamdi Tanpınar’la ilgili tüm bilgi ve belgeler gerçek şekilde yer almaktadır. Zaten onun 25 yıla yakın uzun bir süre içerisinde eski Türkçeden çevrilmiş olan günlüğünün alıntıları var. Ben bu günlüklerden çıkarak bu kitabı yazdım ve siz değerli okurlarıma sundum" dedi.
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın anılarından da bahseden Eray, "Beni asıl ilgilendiren eserleri değil, hayatı olmuştur. En ilginç yönü sanki iki kişilik. Aslında ikizler burcu onunda üstünlüğü var çok zeki, çok duygulu olması ayrıca yaşadığı hayatla yazdıkları çok farklı romanlarına gösterdiği aşırı özen ve titizlik kendi hayatına gösterdiği bir özen değil. Yaşama koşulunun çok zor olduğu zamanlarda Beyoğlu’nda bir yurtta başlar ilk romanına. Sevdiği bir kadına kavuşamamış bir yazardır. O zaman bakımsız olması ve parasız olması nedeniyle sevdiği kadın bir lokantacıyla evlenmiştir. Ahmet Hamdi Tanpınar da o lokantaya gider orada sürekli sevdiği kadını izleyerek şiirlerini ve romanlarını orada yazmaya devam eder ve akşama kadar orada oturur çay sigara içerdi" şeklinde anlattı.
Tanpınar ve yazdıkları romanlarla ilgili detaylı bilgiler de veren Eray, daha sonra söyleşiye katılanların sorularını da cevapladı.


Kaynak:
http://www.haber3.com/yazar-nazli-eray-sevenleri-ile-bulustu-3062905h.htm


Yorumlar
"Yazar Nazlı Eray Sevenleri İle Buluştu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yazar Nazlı Eray Sevenleri İle Buluştu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.