ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Öğrencilere kitap sürprizi

Antalya'da faaliyet gösteren bir turizm seyahat firmasından örnek kampanya.

8.12.2014

Öğrencilere kitap sürprizi

Antalya’da faaliyet gösteren bir turizm seyahat firması, Kaş İlçesi’ndeki Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez Ortaokulu’nda kitap bağışı bekleyen öğrencilere sürpriz hazırladı. Tur otobüsüyle okula gelen 90 İngiliz turist, yanlarında getirdikleri yüzlerce kitabı öğrencilere dağıttı.
Ağullu Mahallesi’nde 130 öğrencinin öğrenim gördüğü Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez Ortaokulu’nda kitap okumayı çok seven öğrenciler, kütüphanedeki rafların 4’te 3’ünün boş olması nedeniyle okuyacak kitap bulmakta zorlandı. Kitapların birçoğunu okuduklarını belirten öğrenciler yeni kitaplar için eğitim gönüllülerinden yardım istedi. Öğrencilerin kitap bağışı beklediklerini gazetedeki bir haberle öğrenen bir turizm seyahat firması, öğrencilere farklı bir sürpriz hazırladı.
Akdeniz turu yapan iki tur otobüsüne yüzlerce kitap yerleştiren firma yetkilileri, otobüslerin yol güzergahına Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez Ortaokulu’nu da ekledi. Okula ulaşmak için sabırsızlanan 90 İngiliz turisti okul müdürü Binnur Aydınyurt karşıladı. Her turist eline aldığı 5 kitapla otobüsten inerek okulun kütüphanesine girdi ve öğrencilere kitapları verdi. Öğrenciler ise hep bir ağızdan turistlere İngilizce olarak teşekkür etti.
İngiliz turistlerden Margaret Smith, "Burada çocukların gülümsemelerini görmek, burada bulunmak çok güzeldi. Duygulandık. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
7’nci sınıf öğrencisi Damla Baltacı okullarında kitap eksiğinin olduğunu ve yeni kitaplarla okuma alışkınlıklarını geliştireceklerini belirtirken, 8’inci sınıf öğrencisi Furkan Akbolat da "Bugün yeni kitaplarla buluştuk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Artık daha çok kitap okuyabileceğiz. Bundan faydalanabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Turizm firmasının yöneticisi Şenel Bigin, "Bir gazete haberi ile başladı bütün yolculuk. Kitaplar, gerçek sahiplerinin elinde daha anlamlı. O yüzden kalktık, bu şirin okula geldik. Öğrenci arkadaşlarımızın gözlerindeki mutluluğu görünce daha çok mutlu olduk. Firma olarak okula desteğimiz devam edecek" diye konuştu.
Ağullulu öğrenciler otobüslere binen İngiliz turistleri el sallayarak uğurladı.


Kaynak:
http://www.gercekgundem.com/yurttan-haberler/88728/ogrencilere-kitap-surprizi


Yorumlar
"Öğrencilere kitap sürprizi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Öğrencilere kitap sürprizi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.