ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şehre dair şiirler bir arada

İstanbul'un Esenler Belediyesi, Şehir Şiirleri Antolojisi derledi. Kitapta Türk ve Dünya edebiyatının önde gelen şairlerinin şehre dair yazdıkları çok sayıda şiir yer alıyor.

8.12.2014

Şehre dair şiirler bir arada

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, "Şehirler medeniyetlerin şiirleridir" anlayışıyla, şehrin şiir diliyle okunmasını sağlamak amacıyla Şehir Şiirleri Antolojisi derledi. Yaklaşık 8 ay süren bir çalışmanın ürünü olan kitapta, şehre dair yazılmış en özel şiirler yer alıyor.

ORİJİNALİNDEN DERLENDİ

İstanbul’un en büyük kütüphanelerinde bulunan kitapların orijinalinden derlenen Şehir Şiirleri Antolojisi, bu alanda araştırma yapanlar için başvuru kaynağı niteliğinde. Şehir Düşünce Merkezi’nin şehirle ilgili çıkardığı akademik yayınların yanı sıra bu kitap, kente edebi bir yaklaşımla bakmayı sağlıyor. Hacı Bayram-ı Veli’den Edgar Allen Poe’a, Yahya Kemal Beyatlı’dan Bertolt Brecht’e kadar Türk ve Dünya edebiyatının önde gelen 77 şairden 84 şiirin yer aldığı kitap 230 sayfadan oluşuyor.


Kaynak:
http://www.hurhaber.com/sehre-dair-siirler-bir-arada/haber-681966


Yorumlar
"Şehre dair şiirler bir arada" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şehre dair şiirler bir arada ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.