ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Hayallerle Dolu Küçük Evler" sergisi

Rahmi M. Koç Müzesi, oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi ve vitrin süsü olarak kullanılan minyatür evlerden oluşan "Hayallerle Dolu Küçük Evler" sergisine ev sahipliği yapıyor.

8.12.2014



Rahmi M. Koç Müzesi, oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi ve vitrin süsü olarak kullanılan minyatür evlerden oluşan "Hayallerle Dolu Küçük Evler" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Müzenin 20. yılına özel hazırlanan sergide, 19. yüzyıldan itibaren üretilen çoğu İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan yapımı minyatür evler ile dekorlarında kullanılan minyatür mobilyalar, objeler ve oyuncak bebekler yer alıyor.

Sergiye ilişkin bilgi veren Rahmi M. Koç Müzesi Koleksiyon Yönetimi bölüm yöneticisi Yeşim Anadol Zengin, sergide, 3 diorama, 42 bebek odası ve 100’ün üzerinde küçük bebeğin bulunduğunu belirterek, "Sergiyi hazırlamamız yaklaşık 2 yıl sürdü. Bebek evlerini toplamamız ise aslında çok daha uzun bir süreç" dedi.

Bu sene Rahmi M. Koç Müzesi’nin 20. yılını kutladığını hatırlatan Zengin, şunları söyledi: "20. yılımız nedeniyle bebek evleri sergisi yapmaya karar verdik. Bizim müzemiz daha çok sanayinin tarihini anlatan bir müze. Bebek evleri de oyuncak tarihinde çok önemli bir yer tutuyor. Dolayısıyla bunu fark ettiğimiz zaman bu seneyi bebek evleri ile kutlamanın çok anlamlı olacağına karar verdik."

Birbirinden farklı dekora sahip evlerin yer aldığı ve dekorasyonda kullanılan objelerin titizlikle seçildiği sergide, 1880’de tasarlanan ahşap villa, 1910’da Alman Moritz Gottschalk tarafından tasarlanan bebek evi ve Efes kentinin yaklaşık 10 metre uzunluğundaki minyatürü dikkati çekiyor. Sergi kapsamında "Küçük Ölçekte Büyük Dünyalar Bebek Evleri" isimli bir de kitap hazırlandı. Küçük yaştaki öğrencilerin büyük ilgiyle gezdiği sergi, 16 Haziran’a kadar açık kalacak.


Kaynak:
http://haber.stargazete.com/sanat/hayallerle-dolu-kucuk-evler-sergisi/haber-975875


Yorumlar
""Hayallerle Dolu Küçük Evler" sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Hayallerle Dolu Küçük Evler" sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.