ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Rescate Hotel'den Engellilere Konser

Van’ın ilk beş yıldızlı oteli olan Rescate Hotel öncülüğünde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle Van Valiliği ve Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa konser düzenlendi.

4.12.2014

Rescate Hotel'den Engellilere Konser

Rescate Hotels’de düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, engellilerin yıl boyu sorunlarıyla hemhal olunamıyorsa, onların dertlerine çare olunması için yetkiler doğru kullanılmıyorsa bugün yapılanların sadece nefsi kandırma olduğunu belirtti. İnsanın kendi nefsini aldatması en büyük aldatmadır. Bugün 3 Aralık ama yarın 4 Aralık. 4 Aralık gününden itibaren biz bu insanlarla beraber yaşadığımızı, geleceği beraber inşa ettiğimizi fark ederek onlarla bu geleceği beraber inşa ederken, onların karşı karşıya kaldığı sorunları nasıl aşacağımızı devamlı düşünmek ve bu uğurda gayret sarf etmek zorunda olduğumuzu hatırlayalım ve yarından itibaren bu gayretle çalışmaya başlayalım” dedi.
Engellilerle birlikte Türkiye’nin geleceğini inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Doğan, “Çok şey istemiyorlar bizden. Sadece ‘bizde varız’ diyorlar. Bizde şunu söyleyelim, ‘evet, biz sizin var olduğunuzu biliyoruz ve yanınızda duruyoruz’ diyelim” şeklinde konuştu.
Rescate Hotel olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne destek olmak amacıyla böyle bir organizasyonu düşündüklerini belirten Rescate Hotel Van Genel Müdürü İrem Tinli Angün, “Konuyu Van Valiliği’ne açtık ve kendilerinden engelli okullara nasıl ulaşmamız gerektiği konusunda yardım istedik. Van Valiliği de zaten böyle bir organizasyonu düşündüklerini ve bizimle birlikte bu organizasyonda yer almak istediklerini söylediler. Bizde Van Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa böyle bir program düzenledik” dedi.
Yemek ikramının ardından sahne alan ünlü sanatçılar Berfin Gürsoy ile Arif Taşdemir, okudukları birbirinden güzel şarkılarla engellilere hoşça vakit geçittiler. Şarkılar eşliğinde dans eden ve halay çeken engelliler, bol bol hatıra fotoğrafı da çekmeyi ihmal etmediler.
Plaketlerin sunulduğu program, bedensel engelli Meltem Tarhan tarafından okunan türkülerle son buldu.
Programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Emniyet Müdürü Mustafa Karaaslan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile engelliler katıldı.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/rescate-hotel-den-engellilere-konser-van-yerelhaber-505018/


Yorumlar
"Rescate Hotel'den Engellilere Konser" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Rescate Hotel'den Engellilere Konser ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.