ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Saü'de Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Seminer Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kongre Merkezi'nde Sosyal Hizmet öğrencileri tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla seminer düzenlendi.

4.12.2014

Saü'de Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Seminer Düzenlendi

Merkezi’nde Sosyal Hizmet öğrencileri tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla seminer düzenlendi.

Seminere Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem görevlisi İbrahim Bingül ve Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Murat Yılmaz katıldı.

Geçmişlerini anlatan Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, sakat ve kör tabirlerinin kullanılmasının kendisi için bir önemi olmadığını, engellilerin de bunu sorun etmediğini söyledi. Kuyumcu, “Engeli olmayan insanlar bunların bizler için sorun olduğunu düşünürler. Ama bizler bunları sorun etmeyiz. Bu söylemleri kullanmak ya da kullanmamak bizim engellerimizi ortadan kaldırmıyor” şeklinde konuştu.

Engellilik bir bireyin bedensel veya zihinsel farklılığı dolayısıyla toplum dışında kalması değil, toplumun bozuk olması nedeniyle engelliyi dışlamasıdır diyen Kuyumcu, “Örnek verecek olursak engellilik, ortopedik engelli bireyin evden çıkamıyor, okula gidemiyor olmasıdır. Mimari engellerin ortadan kaldırılamamasıdır. Mimari engelleri ortadan kaldırırsanız, engel kalmaz. Ayrıca kaldırımlara araba park eden her birey de potansiyel bir katildir” diyerek konuşmasını bitirdi.

Sakarya Üniversitesi’nin ilk engelli öğrencisi olan ve Bilgi İşlem biriminde çalışan İbrahim Bingül de konuşmasında, “Günümüzde titreşimli baston ve gözlükler var. İnanıyorum ki gün gelecek araba bile kullanabileceğiz. Geçmişe oranla bugün, engelliye bakış açısı ve engellinin kendine bakış açısını önemli derecede değiştirmiştir. Engelli bireyler, yaşam mücadelesi yanı sıra kariyer yapabilme, üst düzey idare edebilme gibi çeşitli başarılar göstermeye başlamışlardır” dedi.

Türkiye’de engelliler okulları arasında tek engelli okul müdürü olduğunu belirten Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Murat Yılmaz ise, “Ben insanların iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Bizlerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını görüyorum. Artık otobüslere binebiliyoruz. Sesli sistemler sayesinde daha rahat yolculuk ediyorum ve ben bundan oldukça fazla oranda yararlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri düzenledikleri eğitim konferansının ardından farkındalık yaratmak için Esentepe kampüsünde yürüyüş yaptılar. Engellilerle birlikte yürüyen öğrencilerin, ‘En büyük engel; sevgisizliktir’ sloganı dikkat çekti.


Kaynak:
http://www.haber3.com/saude-dunya-engelliler-gunu-dolayisiyla-seminer-duzenlendi-3055628h.htm


Yorumlar
"Saü'de Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Seminer Düzenlendi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Saü'de Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Seminer Düzenlendi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.