ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Beşiktaştaki Sanatta Varoluş Sergisinde

Ahmet Şahin'in Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ne bağlı Kurtköy'de, göl kenarında bulunan aynı zamanda mini bir hayvanat bahçesi ve botanik parkı olan Doğapark'ta 6 yıl önce başlattığı Portakal Çiçeği Plastik sanatlar Kolonisi'nde...

3.12.2014

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Beşiktaştaki Sanatta Varoluş Sergisinde

Ahmet Şahin’in Sakarya’nın Sapanca İlçesi’ne bağlı Kurtköy’de, göl kenarında bulunan aynı zamanda mini bir hayvanat bahçesi ve botanik parkı olan Doğapark’ta 6 yıl önce başlattığı Portakal Çiçeği Plastik sanatlar Kolonisi’nde yapılan eserlerin bir bölümü, İstanbul Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Kar amacı gütmeyen cumartesi günü açılacak sergi aynı zamanda Çağdaş Sanat Müzesi kurulmasının da başlangıcı olacak.
Sapanca Doğapark’ta 6 yıl önce ilki düzenlendiğinde sadece 20 yerli ve yabancı sanatçının katıldığı ’Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi’ ilk yıldan itibaren dünyanın dört yanındaki sanat çevrelerinde duyuldu. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika kıtalarından 20’nin üzerinde yabancı sanatçının katıldığı, katılım sayısı hızla artarak Haziran 2014’deki 100 sanatçıyla gerçekleştirilen koloni, hem Sakarya’nın, hem Türkiye’nin, hem de dünya sanat çevrelerindeki marka ismi oldu.
Bugüne kadar yapılan eserlerin büyük bölümü İstanbul’daki kültür merkezi ve sergi salonlarının yanı sına Ankara’da Portakal çiçeği Recidance’de de sergilenen Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, en büyük sergiyi ve 6 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde açacak.
Hakan Körpi’nin yönetiminde çalışmaları sürdürülen sergide, 6 yıldır koloniye katılan 20 ülkeden 145 sanatçının en seçkin eserleri yeralacak. Hakan Körpi, bu serginin ayrı zamanda sanatta yeni bir varoluş sürecinin göstergesi olacağını belirtti. Çağdaş Sanatın gelişimine katkıda bulunmak ve doğa sanat ilişkisini güçlendirmek amacıyla 2009 yılında Ahmet Şahin tarafından kurulan Portakalçiçeği Sanat Kolonisi’nde kar amacı gütmeyen, sanata katkı sağlayan, sanatla ilgili kişileri bir araya getirdiğini de söyleyen Körpi, bunun aynı zamanda Çağdaş Sanat Müzesi kurma yolunda ilerleyen bir buluşma noktası olacağını da söyledi.
Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşecek olan ’Sanatta Varoluş’ sergisi günümüz sanatının usta temsilcilerinden Ergin İnan, Bubi, Ekrem Kahraman, Oktay Anılanmert, Zahit Büyükişleyen, Sadık Altınok, Mustafa Ata, Devrim Erbil, Bedri Baykam, Mehmet Mahir, Veysel Günay, Tomur Atagök, Resul Aytemür, Aslı Özok, Mustafa Bulat gibi Türk sanatçıların yanı sıra İtalya’dan Claudia Chinucci, Fransa’dan Caty Banneville, Makedonya’dan Gazenfer Bayram, Zarko Jakamovski, Filipinler’den Josephine Turalba, AlmanyAmerika Birleşik Devletlerin’den Gabriel Adams, Carol Turner’i İngiltere’den Luke Waller, Ermenistan’dan Arman Tadevosyan, Sargis Hovhanhanisyan’ı, Danimarja’dan Lone Seeberg gibi sanatçılara yer veriyor.


Kaynak:
http://www.haber3.com/portakal-cicegi-sanat-kolonisi-besiktastaki-sanatta-varolus-sergisinde-3053607h.htm


Yorumlar
"Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Beşiktaştaki Sanatta Varoluş Sergisinde" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Beşiktaştaki Sanatta Varoluş Sergisinde ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.