ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Festival yüzü Damla Sönmez

Bu yıl 18.’si düzenlenecek olan Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin yüzü, “Gülerin Savaşı” adlı dizinin başrol oyuncusu Damla Sönmez oldu.

3.12.2014

Festival yüzü Damla Sönmez

Uçan Süpüre Kadın Filmleri Festivali’nin bu yıl düzenleyeceği festivalin teması 18 yaş olacak. 18-24 yaş arası gençlerden oluşan komite ile düzenlenecek olan festival, gençlerin daha çok katılımını hedefliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Askıda Bilet uygulamasını düzenleyecek olan Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’ne dünyanın dört bir yanından film katılıyor.
Hemen herkesin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olan 18 yaş temasını konu alacak olan festival, 18 yaşın getirdiği tutku, mücadele, kimlik oturma çabası gibi hayatın içine dokunan noktalardan yola çıkacak. Birbirinden güzel filmlerin Ankaralı sinemaseverler ile buluşacağı festival, aynı zamanda izleyici profilini de bir anket çalışması ile gerçekleştirdi.

KADINLAR SİNEMAYI SEVİYOR
Anket sonuçlarına göre Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivaline katılıp sinema keyfi yaşayanların yaş ortalamaları 24-37. Katılımcıların yüzde 79’unun kadın olduğu festivalde sadece yüzde 18’lik dilimde erkekler sinemaya gidiyor. Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Üyesi ODTÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Fen/Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gündüz Hoşgör, gençlerin festivale üçte bir oranında katılım gösterdiğini belirterek, “Uçan Süpürge artık gençlerin festivalden nasıl ve hangi araçlarla haberdar olduğunu biliyor. Tanıdıkları ve çevreleri aracılığıyla haberdar olduğunu söyleyen izleyiciler çoğunlukta. Gençlerin en çok kullandıkları iletişim araçlarından olan internet de yine gençlere ulaşmak için önemli bir mekanizma olarak görülüyor. Bu bilimsel sonuçlara göre, Uçan süpürge gençlere ulaşmanın yollarını yeniden değerlendiriyor. Gençlerle ve gençlik alanında çalışan dernek, vakıf, sivil toplum örgütü ve üniversite öğrenci kulüpleri gençlere ulaşmak için önemli oluşumlar olarak ortaya çıkıyor” dedi.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27695890.asp


Yorumlar
Mesaj Yaz 3.12.2014 14:06:24
Rol yapmaktan zerre kadar haberi olmayan birini festival yüzü yapmak ne kadar doğru bilemedim.. Bu kadar basit olmamalı..Kadın dizide bile surat ifadesi değişmeyen gözleriyle oynamayı beceremeyen biri..Yazık dedim sadece..


Yorum Yapın

Festival yüzü Damla Sönmez ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.