ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap adlarının ilginç hikâyesi

Kitap Zamanı, 2014'ü ilgi çekici bir dosya ile uğurluyor. ‘Bir kitaba isim vermek' başlıklı dosya, isimlerin kitapların kimliği olduğunu ortaya koyuyor.

1.12.2014

Kitap adlarının ilginç hikâyesi

Kitap kurtları, dosyaya ilham veren ilginç olayı hatırlayacaktır: Stephen King’in Joyland adlı romanı yayımlanınca, Emily Schultz’un aynı adı taşıyan kitabı hatırı sayılır bir satış rakamına ulaşmıştı. Nursel Duruel, Sibel K.Türker, Ayfer Tunç, İbrahim Yıldırım ve Murat Gülsoy’a konuyla ilgili sorular yönelten Musa İğrek, kitap adlarına dair ilginç öyküler derledi. Alberto Manguel, geçtiğimiz aylarda ABD’de yeni baskısı yapılan ve Türkiye’de de büyük ilgi gören Okumanın Tarihi’ne yazdığı yeni önsözü Türkçede ilk kez Kitap Zamanı’nda yayımlanıyor. “Çevirmen Gözüyle” köşesinin bu ayki konuğu İlknur Özdemir, kitaplarını dilimize kazandırdığı Virginia Woolf’u anlatıyor. Kitap Zamanı, yarın Zaman ile birlikte bayilerde...


Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/kultur_kitap-adlarinin-ilginc-hikayesi_2261036.html


Yorumlar
"Kitap adlarının ilginç hikâyesi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap adlarının ilginç hikâyesi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.