ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Satır Arası kitabı çıktı

Cihat Artan'ın kaleme aldığı Satır Arası kitabı okuyucu ile buluştu.

1.12.2014

Satır Arası kitabı çıktı

İkinci Dünya Savaşı sonrası, emperyalist güçlerin daha önceki yıllara nazaran daha etkin bir yapılanma içerisine girdikleri görülmüştür. “Yeni Dünya Düzeninin” temelleri de o zamanlarda atılmaya başlanmıştır. Yeniçağda, geçmişin bilindik savaş tekniklerinin yerini, hiçte alışık olmadığımız para hareketleri, finans şirketleri, istihbarat örgütleri, toplum psikolojisi, algı yönetimi, davranış bilimleri, farmakolojik hastalıklar, teknoloji, yapısıyla oynanmış besinler, basın, medya, sanat vb. gibi enstrümanlar almıştır. İlk bakışta Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve İsrail gibi devletler tarafından şekillendirildiği sanılan dünya siyaseti, oysa perde arkasında yer alan Siyonist Ailelerce kontrol edilmektedir. Psikolojik harp usullerini çok iyi bilen bu aileler, idealleri ve çıkarları doğrultusunda tüm insanlığa hükmetmeye çalışırlarken, menfaatler bir yerde çatışmış, aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklar neticesinde bölünmelerinin önünü açmıştır. Bu gün dünya üzerinde cereyan eden birçok iç karışıklıkların, diktatörlüklerin, suikastların, darbelerin, skandalların, enerji anlaşmalarının, ekonomik dalgalanmaların, ahlaksızlıkların, askeri operasyonların, psikolojik algının, terörün ve hatta kitlesel hastalıkların altında, içlerinde ayrışan bu iki güç bulunmaktadır.
Her iki taraf içinde, satranç tahtasında hamle yapmaya ve üzerinde oyun kurmaya en uygun aktör, zengin Ortadoğu topraklarının yanı başındaki Türkiye olmuştur. Yani bu gün olduğu gibi geçmişte de Kennedy’nin bozmaya çalıştığı dengenin tam ortasında Türkiye durmaktadır. Bu nedenle savaş yaparak istila etmenin, özellikle Ortadoğu’da sonuç alınamayacağını savunanlar, Türklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Anlayacağınız Türkleri ve dolayısıyla Müslümanları yanına alan bu küresel maçı kazanmak için büyük avantaj sağlayacaktır. Türk Devleti ise bir yandan bu uluslararası koalisyonların mücadelesi içerisinde kendi planını yaparken diğer yandan da eski imparatorluk günlerine geri dönmenin hesabı içerisine girmiştir. Çünkü; Osmanlı’dan sonra iki yakası bir araya gelmeyen coğrafyayı sadece Ankara hizaya getirebilecektir. İşte Türkiye’nin stratejik derinlik arz eden bu politikası, ileriki zamanda hedef tahtasına konulmasını sağlamıştır. Son tahlilde Türkiye; ya boynuna geçirilmeye çalışılan zincire razı olacaktı ya da ceddine yaraşır biçimde tam bağımsızlığı yakalayacaktı.
Yeni Dünya Düzeninin 142 sayfada özetlendiği eserinin 1.Bölümünde; bahsi geçen Emperyalist güçlerin tarihsel gelişimini, kimler olduklarını, dün ve bugünkü stratejilerini, planlarını, kullandıkları terminolojiyi, savaş enstrümanlarını, Türkiye ve özellikle bu coğrafya için nasıl bir oyun kurguladıklarını, isminden de anlaşılacağı üzere, satır aralarında tespit etmiştir. 2. Bölüm ise; kurgulanan emperyalist denklemin nasıl bir yönetimle, nasıl bir duruşla, nasıl bir siyasetle, nasıl bir strateji ile çözüleceğini ve uygulanan tedbirlerin hareket tarzını içermektedir.
İlahi kitaptan aldığı ilhamla hem tabiat kitabını, hem de basılı kaynakları özenle tarayıp zihin süzgecinden geçiren Cihat ARTAN fevkalade istifade edilecek bir eser ortaya koymuştur. Aslında Cihat ARTAN’ın SATIR ARASI eseri; malumu ilan olarak da algılayabileceğimiz toplu bir fotoğrafı sergilemektedir. İnsanlık üzerine oynanan oyunlara ve perde arkasındaki oyunculara dikkatimizi çeken eser Osmanlı’dan başlayarak yakın tarihe ve gelecek yüzyıla ışık tutacak bir çizgide neşredilmiştir. Yazarımız Cihad ARTAN’ın YAKIN PLAN YAYINLARI’ndan okuyucusuyla buluşan SATIR ARASI eseri, tüm ön yargılardan arınarak duru bir okumayla istifade edilebilecek bir çalışma olduğu düşünülmektedir.


Kaynak:
http://www.haber7.com/kitap/haber/1235129-satir-arasi-kitabi-cikti


Yorumlar
"Satır Arası kitabı çıktı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Satır Arası kitabı çıktı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.