ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bursa Kent Konseyi'nde Öğretmenlere Şiir Günü

Bursa Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu tarafından düzenlenen şiir dinletisi mısralar öğretmenler için okudu.

1.12.2014

Bursa Kent Konseyi'nde Öğretmenlere Şiir Günü

BKK Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu’nun Koza Salonu’nda düzenlediği ’Öğretmenler Günü’ konulu şiir dinletisine, Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ve çalışma grubu üyeleri katıldı. Anbarcıoğlu açılış konuşmasında, insanların hayatının doğumla başlayan bir yolculuk olduğunu, bu yolculuğun ikinci ve en önemli durağı okul olduğunu söyledi. Öğretmenlerin öğrencilerin ikinci anne ve babası olduğunu anlatan Anbarcıoğlu, "Memleketin alın yazısını yazan bu fedakar insanlar, övgüyü en çok hak edenlerdir. Öğretmenler sorumluluğu büyük ve bir o kadarda zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her türlü fedakârlığa razı olurlar ve zorluklarına katlanarak gönüllerdeki yeri hak ederler. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler. Toplumların çağdaş bir medeniyet kurmaları yolunda sarf edilen çabada en büyük paya öğretmenler sahiptirler. Aydınlığa giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren ve bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir" dedi.

Sunuculuğunu Şaziye Çelikler’in üstlendiği programda Faruk Anbarcıoğlu, Dr. Galip Uzunca, Turgut Çelik, Ömer Ekinci Micingirt, Turgut Tüfekçibaşı, Merve Şahin, Seyfidar Taban, Muhittin Laçin, Özkan Hüseyin, Kadir Hisarcıoğlu, İlkin Abbas, Sebahattin Karakuş, Yüksel Akdemir, Günver Korkmaz, Ülkü Kara, Sevgi Güven, Sadık Şenkaya, Aşık Gora Borçalı, Mehmet Niyazi Başarır, Necati Açıkgöz, Aynur Yaldız, Emin Zeybek, Gülbiye Öztürk, Aziz Arat, Hamiyet Annaç Akyıldız, Adil Acar, İsmail Tekin, Zeki Bayraktar, İbrahim Yazgan ve Bedia Yener şiirlerini öğretmenler için seslendirdi.


Kaynak:
http://www.haberler.com/bursa-kent-konseyi-nde-ogretmenlere-siir-gunu-6715492-haberi/


Yorumlar
"Bursa Kent Konseyi'nde Öğretmenlere Şiir Günü" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bursa Kent Konseyi'nde Öğretmenlere Şiir Günü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.