ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanat Sokağı internette

Bilkent Sanat’ı hayata geçiren küratör Rahmi Çöğendez’in RC Sanat Galerisi internette yeni bir yola girdi.

1.12.2014

Sanat Sokağı internette

2008 yılında oluşturulan Bilkent Sanat’ı hayata geçiren küratör Rahmi Çöğendez’in RC Sanat Galerisi internette yeni bir yola girdi. ‘Her Duvar Bir Orijinali Hak eder’ sloganıyla yola çıkan galeri RC Art Shop (www.rcartshop.com)’u tanıttı. Müzayedeler yanında ünlü ressamların eserlerini ulaşılabilir fiyatlardan halka sunan RC Galeri artık RC Art Shop (www.rcartshop.com) ile internetten kredi kartıyla resim alışverişi imkanını başlattı.
Bu site ile seçilen eser kargoyla evinize kadar geliyor. Bu yeni tanıtım Gür Dalkıran, Şükran İstanbullu, Çağatay Gökmen, Salim Güventürk, Nihat Evren Derman, Orhan Gürel ve daha pek çok usta ressam, sanatsever, kolleksiyoner ve basın mensubunun katıldığı etkinlik ile tanıtıldı.
Site TRT spikeri, eğitimci yazar Hakan Urgancı’nın ‘Sanatçı aslında nedir?’ sorusundan yola çıkarak oluşturduğu gösteri ile tanıtıldı. Gösteri Stand_Art (Ayaküstü sanat) başlığını taşıdı.
Türkiye’de ilk kez RC Art Gallery bünyesinde sunulan gösteride dünyaca ünlü sanatçılar, liderler, bilim adamları ve sporcuların yaşamlarından kesitler yanında ‘Kendi dünyasının ötesini güzelleştiren herkes sanatçıdır’ teması işlendi.
Sunum ardından resim atölyeleri kurmuş, yurt dışında da ülkemizi temsil eden ve ‘gelincik ressamı’ olarak da anılan Hikmet Çetinkaya ve Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Ali Herischi’nin ‘an’lık performans adını da verdiği canlı performans gösterileri gerçekleşti. Davetlilerin büyük keyifle izlediği canlı performansı takiben mini müzayedeye geçildi.
Rahmi Çöğendez yönetimindeki müzayedede, başta Çetinkaya ve Herischi’nin o gün gerçekleştirdiği eserler olmak üzere beş parça satışa sunulup geliri Türk Eğitim Derneği’ne bağışlandı. Davetlilerin sanat camiasına getirdiği yenilikleri heyecan verici ve yüreklendirici buldukları RC Art Gallery, bir sonraki müzayedesini 30 Kasım Pazar günü gerçekleştirecek.


Kaynak:
http://sozcu.com.tr/2014/gunun-icinden/sanat-sokagi-internette-663545/


Yorumlar
"Sanat Sokağı internette" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanat Sokağı internette ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.