ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tarihsiz Günlükler Ekol Sanat'ta

İZMİR’deki Ekol Sanat Galerisi, yeni sezonun ilk sergisinde Ahmet Yeşil’in "Tarihsiz Günlükler" isimli sergisini İzmirli sanatseverlerle buluşturdu.

1.12.2014

Tarihsiz Günlükler Ekol Sanat'ta

Ekol Sanat Galerisi’nin yeni sezonda birbirinden değerli sanatçıları İzmirli sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğini belirten Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, "Yeni sezonun ilk sergisini Türk resim sanatında önemli yeri ve kendine özgü tarzı olan Ahmet Yeşil sergisi ile açıyoruz. Ahmet Yeşil resimde imge yaratmak için kullandığı fırçadan dökülen çizgi, doku, ışık ve gölgelerin yerine, fırçanın oluşturduğu ’ip’leri kullanarak kendine özgü bir üslup oluşturmuştur. Yaşamı ve resim hayatını özdeşleştiren sanatçı, bu tavrındaki tutum ve kararlılık ile ulusal ve uluslararası alanda birçok yarışmada başarı kazanmış Türk resim sanatının en önemli ve en özgün sanatçılarından biridir. Dünyada bu tarzda resim yapan başka sanatçı yok" dedi.

16 YIL ARADAN SONRA İLK SERGİ
16 yıl aradan sonra İzmir’de ilk sergisini Ekol Sanat Galerisi’nde açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sanatçı Ahmet Yeşil, "Bir sanatçı olarak Dr. Mehmet Baz’ın kişiliğinde Ekol Sanat Galerisi’nin sanatçıya verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum. Sanatçının her türlü sorunuyla ilgilenmek gibi bir hassasiyeti olan Mehmet Baz, bir sanatçının prosfesyonel anlamda görebileceği nadir insanlardandır. Mehmet Baz ve Ekol Sanat Galerisi çağdaş sanatçıları İzmir’le buluşturuyor. İzmir sanat ve kültür açısından, şehrin büyüklüğü ve gelişmiş yaşam biçimine eş ve paralel gitmiyor. Bu sanat galerisi İzmir tarafından sahiplenilmeli" diye konuştu.

Ahmet Yeşil’in "Tarihsiz Günlükler" isimli sergisi 15 Ocak tarihine kadar Ekol Sanat Galerisi’nde açık kalacak.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ege/27650364.asp


Yorumlar
"Tarihsiz Günlükler Ekol Sanat'ta" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tarihsiz Günlükler Ekol Sanat'ta ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.