ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tuzla Belediyesi, ‘uluslararası Edebiyat Şöleni’ne Ev Sahipliği Yaptı

Tuzla’da bu yıl 2’ncisi düzenlenen Edebiyat Şöleni’nde şiir severlerle şairler buluştu.

1.12.2014

Tuzla Belediyesi, ‘uluslararası Edebiyat Şöleni’ne Ev Sahipliği Yaptı

Şölende 22 farklı ülkeden gelen şairler şiirlerini seslendirdi.

Tuzla Belediyesi, Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘2’ncisi Uluslararası Edebiyat Şöleni’, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şölene Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, KIBATEK Genel Başkanı Dr. Mevlüt Kaplan, 20 ülkeden 37 şair, yazar, çevirmen, öğretim üyeleri, gazeteciler ve edebiyat severler katıldı.

Şölenin sunuculuğunu Şair ve televizyon programcısı Serdar Tuncer’in yaptı.

“MEDENİYET ANCAK EDEBİYATLA OLUR”
Edebiyatın ve şiirin toplumlar açısından tarihteki önemine değinen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Medeniyet iddiasının ancak edebiyatla ortaya koyulabileceğini söyledi.

“Tarihte ne yaparsanız yapın her şey yazarak ilerlemiştir” diyen Yazıcı, “Bir şair bulunduğu toplumun içinde bulunduğu durumu ve duygularını şiirle anlatabilmiş. Edebiyatçılar da, o toplumun bütün geleneklerini, göreneklerini, özelliklerini, gelecek nesillere yazıyla anlatır. Eğer, geleceğe aktarılacak olan birikiminizi geliştiremiyorsanız dünyada söz sahibi olmak gibi bir iddianız olamaz. Tarihi yazanlar değil, tarihi yazanlara malzeme olan toplumlar olmak zorunda kalırsınız. Biz tarihi yazanlardan olmak istiyoruz. Tarihi yazanlardan olabilmenin tek bir kaynağı vardır. Edebiyatta, kültürde ve şiirde mutlaka ileride olmalısınız” diye konuştu.

“3 KİŞİYLE DE OLSA BU İŞİ YAPACAĞIZ”
Başkan Şadi Yazıcı düzenlenen şölene gösterilen ilginin az olmasını da değerlendirdi. Sosyal medyada çok zaman geçiren insanların sürekli aynı kelimeleri tekrarlayarak kelime hazineleri geliştiremediğine dikkat çeken Yazıcı, fikirlerini kelimelerle ifade edemeyen insanların hitaplarının küfür ve argoya dönüştüğünü söyledi.

Başkan Yazıcı, “500 kelimeyle televizyon programı yapan insanların var olduğu bir ülkede salonlar maalesef boş kalıyor. Biz bu durumu değiştirmek ve geliştirmekle meşgulüz. 3 kişide olsa biz bu işi yapacağız” dedi.

İLK ŞİİRİ KAYMAKAM OKUDU
Protokol konuşmaları esnasında şölenin ilk şiiri Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır tarafından okundu. Sunuculuğunu Şair ve televizyon programcısı olan Serdar Tuncer’in yaptığı şölende farklı ülkelerden gelen 22 şair şiirlerini seslendirdi. Tören öncesi H. Aygün Selvitopu tarafından hazırlanan kişisel serginin açılışı protokol tarafından yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi.


Kaynak:
http://www.beyazgazete.com/haber/2014/11/8/tuzla-belediyesi-uluslararasi-edebiyat-soleni-ne-ev-sahipligi-yapti-2428228.html


Yorumlar
"Tuzla Belediyesi, ‘uluslararası Edebiyat Şöleni’ne Ev Sahipliği Yaptı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tuzla Belediyesi, ‘uluslararası Edebiyat Şöleni’ne Ev Sahipliği Yaptı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.