ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Edebiyat aşkı engel tanımadı

Doğuştan engelli 20 yaşındaki Fatma Eyi, sadece sol ayak parmağını kullanarak iki kitap yazdı. Konuşma güçlüğü çeken Eyi’nin yazdığı mektup, kitapların tanıtım toplantısına katılanları duygulandırdı.

1.12.2014

Edebiyat aşkı engel tanımadı

Doğuştan gelen engeli nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan 20 yaşındaki Fatma Eyi, sol ayak parmağı ve bilgisayar yardımıyla yazdığı iki kitabını, Keçiören’deki Estergon Kalesi’nde düzenlenen toplantıda tanıttı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Eyi’nin “Yüreğimle Koşuyorum” ve “Mutluluk Uzak Değil” adlı kitapları tanıtıldı. Eyi’nin yaşama azmi ve engel tanımayan mücadelesi ile tüm engelli vatandaşlara örnek olduğunu belirten Ak, konuşma zorluğu çeken Eyi’nin yazdığı bir metni de katılımcılar için okudu.

TEK ENGEL BAKIŞ AÇISI
Eyi’nin toplantıya katılan herkesi duygulandıran mektubunda özetle şu ifadeler yer aldı:
“Kitap yazmamdaki ilk amacım, toplumumuzdaki engelli ve engelsiz kişilere; engelsiz bir hayatta yaşadığımızı, bizleri sadece sınırlı bakış açımızın, kısıtlı zihinsel düşüncelerimizin engellediğini göstermek idi. İkinci amacım ise, kendime gelir kaynağı olacağını umut ederek, kendi ayaklarım üzerinde durup, canımdan öte sevdiğim annemi rahat ettirmekti.”


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/27670397.asp


Yorumlar
"Edebiyat aşkı engel tanımadı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Edebiyat aşkı engel tanımadı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.