ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Cumhurbaşkanığı Senfoni Orkestrası, Sakarya Üniversitesinde Konser Verdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 'Kampüste Senfonik Akşamlar' turnesi...

26.11.2014

Cumhurbaşkanığı Senfoni Orkestrası, Sakarya Üniversitesinde Konser Verdi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ’Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi kapsamında ilk konserini Sakarya Üniversitesi’nde verdi. Yaklaşık 1.5 saat süren konsere üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi.
Doğuş Grubu’nun ana sponsorluğunda bu yıl 5’ncisi düzenlenen turnenin ilk konseri Sakarya Üniversitesi’nin Esentepe Yerleşkesi’nde bulunan konfrans salonunda verildi. Konserin orkestra şefliğini Rengim Gökmen yaparken, tenor olarak Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar yer aldı. Orkestra Şefi Rengim Gökmen, konser öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada ’Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesinin Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü söyledi. Gökmen şöyle devam etti:
"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi bugüne kadar çok büyük ilgi gördü. Tüm Türkiye gençliği tarafından. Üniversite gençlerimiz klasik müzikle ülkemizin en eski, hatta dünyanın en eski orkestralarından sayılabilecek Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile yanlız Ankara’da buluşma imkanı dışında kendi şehirlerinde, salonlarında buluşma sağlıyor bu proje. Bugüne kadar 20 binin üzerinde gencimize Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası çok ünlü solistlerimizle konserler verdik. Bu seferde ilk adımda Sakarya’dan başlıyoruz."
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2009 yılında başlayan ’Kampüste Senfonik Akşamlar’ turnesi ile 5 yılda 19 şehir gezerek 20 bini aşkın insana klasik müzik dinletti.


Kaynak:
http://www.haber3.com/cumhurbaskanigi-senfoni-orkestrasi-sakarya-universitesinde-konser-verdi-3038342h.htm


Yorumlar
"Cumhurbaşkanığı Senfoni Orkestrası, Sakarya Üniversitesinde Konser Verdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Cumhurbaşkanığı Senfoni Orkestrası, Sakarya Üniversitesinde Konser Verdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.